חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

רוטב שמנת ובטטה לפסטה

כמות: 6 מנות

החומרים:

2 בטטות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות של 1 ס"מ

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ליטר מים

2 שיני שום קלופות

1 (150 גרם) בצל לבן חתוך גס

20 גרם שמן זית

500 גרם (2 מכלים) שמנת מתוקה לבישול

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את קוביות הבטטה החתוכות ומניחים בשני מגשי כלי הורומה.
  2. יוצקים לקערת תרמומיקס את המים, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל למכסה  ומבשלים 20 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. מנחים את קוביות הבטטה המאודות בצד, שופכים את שארית המים ומניחים את קערת התרמומיקס במקומה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את השום וקוצצים 3 שניות/ מהירות 7, מוסיפים את הבצל וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5. מוסיפים את השמן זית ומבשלים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוסיפים לקערת התרמומיקס את השמנת ורבע מכמות הבטטות המאודות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2. מסירים את פקק המידה השקוף וממשיכים לבשל 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
  5. מניחים את מגש הורומה עם שארית קוביות הבטטה המאודות במקומו מעל למכסה לחימום חוזר וממשיכים לבשל 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
  6. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מסננים את הפסטה, מערבבים יחד עם הרוטב החם וקוביות הבטטה המאודות ומגישים חם.

FEINTIP

אתם מוזמנים לנסות להכין את הרוטב באותו האופן עם ירקות נוספים; אספרגוס, פטריות, קישואים, דלעת ואפילו עגבניות.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL