hamburger magGlass
xmenuclose

פלאפל

50 כדורים

החומרים:

חצי ק"ג גרגירי חומוס יבשים

1/2 כף + 1/2 כף סודה לשתייה

2 כוסות עלי פטרוזיליה

1 כוס עלי כוסברה טרייה

1 בצל לבן גדול קלוף וחתוך לרבעים

5 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים חתוך לקטעים (או לפי הטעם)

1 כף מלח

1 כפית זרעי כמון טחונים

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

שמן לטיגון עמוק

Feintip

אם יש לכם זמן, מומלץ מאוד להקפיא את עיסת הפלאפל לפני טיגון.

הקפאה והפשרה מקנה לפלאפל נימוחות ואווריריות.

הגישו את הפלאפל בפיתות טריות עם ממרח חומוס, טחינה, המון ירקות טריים וחריף.

אופן ההכנה:

  1. בוררים את גרגירי החומוס, שוטפים ומשרים בשלושה ליטר מים עם 1/2 כף סודה לשתייה למשך 8-10 שעות.
  2. מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס לאחר ההשריה.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את גרגירי החומוס, פטרוזיליה, כוסברה, בצל, שום ופלפל חריף וטוחנים 60 שניות/ מהירות 8, נעזרים במרית התרמומיקס במהלך הטחינה.
  4. מוסיפים 1/2 כף סודה לשתייה, מלח, זרעי כמון וזרעי כוסברה ומערבבים 60 שניות/ מהירות 8 לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת למקרר לשעה.
  5. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  6. מוציאים את התערבות מהמקרר וקורצים ממנה כדורים בעזרת כף ייעודית לפלאפל.
  7. מעבירים בזהירות את הכדורים לטיגון בשמן החם ומטגנים את כדורי הפלאפל עד השחמה קלה, 6-8 כדורים בכל פעם, במשך 2 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים באמצע הטיגון לקבלת טיגון אחיד מכל צדדיהם.
  8. מוציאים את כדורי הפלאפל מהשמן, מעבירים לנייר סופג ומגישים חם מיד.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה