hamburger magGlass
xmenuclose

בצק מושלם לפוקאצ'ה אל-טליו

פוקאצ'ה אחת גדולה (תבנית 35 ס"מ * 25 ס"מ )

החומרים:

15 גרם שמרים יבשים
550 גרם קמח (עדיף קמח לפוקאצ'ה)
350 גרם מים
30 גרם שמן זית
40 גרם סוכר (אפשר גם דבש או סירופ אגבה)
10 גרם מלח
2 כפות שמן זית לשימון התבנית ופתיחת הבצק
לציפוי- שמן זית ומלח ים לפזר מלמעלה

Feintip

ניתן לשמור את הבצק במקפיא לאחר חלוקתו לכדורים. לפני השימוש מפשירים אותו לחלוטין במקרר.

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ולשים 6 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותו ומניחים על תבנית משומנת. מתפיחים כ- 20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מניחים את משטח ה Fast&Crust במקומו, על רשת התנור בשליש העליון של תנור האפייה.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  5. מרדדים את הבצק בעזרת הידיים על גבי נייר אפייה המונח על מגש או תבנית אפייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
  6. יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים מעל בנדיבות שמן זית ומפזרים מעט מלח ים.
  7. מכניסים את הפוקאצ'ה לאפיה בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות או עד אשר פני הבצק בגוון זהוב.
  8. מוציאים מהתנור את הפוקאצ'ה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.

אופן ההכנה במיקסר:

  1. מכניסים לתוך קערת המיקסר המצויד בוו לישה את כל החומרים ולשים במשך 10 דקות במהירות בינונית.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותו ומניחים על תבנית משומנת. מתפיחים כ- 20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מניחים את משטח ה Fast&Crust במקומו, על רשת התנור בשליש העליון של תנור האפייה.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
  5. מרדדים את הבצק בעזרת הידיים על גבי נייר אפייה המונח על מגש או תבנית אפייה ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
  6. יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים מעל בנדיבות שמן זית ומפזרים מעט מלח ים.
  7. מכניסים את הפוקאצ'ה לאפיה בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות או עד אשר פני הבצק בגוון זהוב.
  8. מוציאים מהתנוא את הפוקאצ'ה, מצננים מעט, פורסים ומגישים.

 

להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה