hamburger magGlass
xmenuclose

Mac & Cheese

8 מנות

החומרים לפסטה:

750 גרם מים
1 כף שמן
1כפית מלח
500 גרם פסטה קצרה (עדיף מקרוני)

החומרים לרוטב בשמל:

100 גרם חמאה
1 ליטר חלב
100 גרם קמח
10 גרם ( 1/2 1 כפיות) מלח
קורט גרם פלפל שחור גרוס
500 גרם גבינת צ'דר מגוררת

Feintip

יש לכם אורחים? זוהי המנה המושלמת לאירוח. הכינו מראש את המתכון עד לשלב לפני האפייה ושמרו מכוסה במקרר, כחצי שעה לפני הארוחה המתוכננת העבירו את התבנית לאפייה בתנור והגישו Mac & Cheese מושחם ומבעבע לשולחן.

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס את המים, השמן וכפית המלח ומרתיחים 7 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1. מוסיפים את הפסטה דרך חור המכסה ומבשלים 5 דקות/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה. מסננים את הפסטה ושומרים במקום חמים.
  2. מכניסים את כל חומרים רוטב הבשמל, למעט גבינת הצ'דר, לקערת התרמומיקס ומבשלים 12 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4. מוסיפים 300 גרם גבינת צ'דר לקערת התרמומיקס ומערבבים 30 שניות/ מהירות 6.
  3. מחממים את התנור לחום של -190 מעלות.
  4. משמנים תבנית פיירקס בגודל 30 ס"מ X 40 ס"מ, מעבירים את הפסטה המבושלת ואת רוטב הבשמל לתבנית המשומנת, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומשטחים באחידות בתבנית. מפזרים מעל לתערובת הפסטה את שארית גבינת הצ'דר.
  5. מעבירים את התבנית לאפיה בתנור למשך 40 דקות, עד שצבע פני המאפה הופכים שחומים-זהובים. מוציאים את המאפה מהתנור מגישים חם.
להדפסה
שתף:
Google+

אנא מלא/י את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם

captcha
* שדה חובה

לקבלת דיוור
אנא מלא/י את הטופס

captcha
* שדה חובה