המדריך למייבש המתחיל
הנך כאן:
המדריך למייבש המתחיל

המדריך למייבש המתחיל

אם כל החלומות שלכם בעולם היו ללמוד איך לייבש מזון בבית – אז תקראו לנו ג’יני כי הכתבה הזו בדיוק בשבילכם!

תחילה, צריך לדעת שישנם 4 דרכים לייבוש וכל אחד בוחר את הייבוש האהוב והמתאים שלו. לכל אחד חסרונות ויתרונות, אבל אנחנו אוהבים את כולם (שלא יעלבו).
וטיפ אחד חשוב לפני שמתחילים – לא חשוב באיזו שיטה תבחרו, כדאי להשרות את הפירות במיץ לימון ומים (או לרסס עליהם מיץ לימון) כדי לשמר את הצבע המקורי שלהם.

יאללה מתחילים! 

ייבוש בתנור:
את צורת הייבוש הזו כל אחד יכול לעשות עם תנור ביתי סטנדרטי. אין כאן מוצרים חכמים או דרך מתוחכמת במיוחד, רק זמן ארוך של פירות בתוך תנור. קלאסיקה.
מתחילים בחיתוך הפירות – חיתוך דק ואחיד ככל הניתן.
מניחים את הפירות עם הקליפה כלפי מטה על גבי רשת (ולא על תבנית, כדי שהחום יגיע לכל חלקי המזון) ומכניסים לתנור בחום של 135-160 מעלות. ככל שהטמפ’ תהיה גבוהה, הפרי ייצא יותר לח.
הופכים כל שעתיים ונותנים לפירות ליהנות מהשמש התנורית בין 6 ל-12 שעות.
ככל שלפרי יותר מיץ, כך הוא יצטרך יותר זמן בתנור.
טיפ: הניחו מגש בתחתית התנור, שכן הפירות צפויים לטפטף במהלך הייבוש. 

ייבוש בשמש:
השיטה הפשוטה, הזולה והארוכה ביותר.
חותכים את הפירות, מניחים שכבה אחת כשהקליפה כלפי מטה ומניחים במקום עם שמש.
ממתינים בין 4 ל-7 ימים ונהנים מהפירות.

מה כדאי לזכור?
אם יש חיות בבית- הניחו במקום גבוה. אם יש זבובים- כסו עם רשת או בד עדין. בלילה- הכניסו חזרה הביתה כדי שהפרי לא יירטב מהטל. עקבו אחר הייבוש כדי לא לייבש יתר על המידה.

מייבש מזון:
מכשיר קטן (הכל יחסי) שכל תפקידו בעולם הוא לייבש את המזון שלכם.
חותכים את הפירות, מניחים על מגש המייבש עם הקליפה כלפי מטה, מדליקים את המכשיר ונותנים לטכנולוגיה לעשות את שלה. בעזרת הזרמת אוויר בטמפרטורה קבועה ונמוכה, המכשיר יוציא כליל את המים מהמזון ותוך כמה שעות תוכלו להנות מחומרי גלם מיובשים בצורה מדויקת. 

ייבוש בהקפאה:
או בשמו הרשמי ליופיליזציה, או בשמו הלועזי
Freeze Drying (יש לו הרבה שמות הוא מיוחד) זהו תהליך ייבוש בטמפרטורה נמוכה באמצעות הקפאה בוואקום. בשיטה זו יש צורך במכונה מיוחדת שבה מקפיאים את חומרי הגלם ומורידים את לחץ האוויר מסביבם כדי לגרום להמראה של המים. היתרונות העיקריים בתהליך זה הן שמירה על ריח, טעם, צבע וצורה של המזון המקורי. החסרונות הן שמדובר על תהליך ארוך הדורש צריכת אנרגיה גבוהה ופחות מתאים לשימוש ביתי. 

דיברנו בעיקר על פירות אבל כמובן שניתן לייבש גם ירקות ועשבים באותה הדרך.
טרם הכנסתם לתנור, פנקו את הירקות והעשבים במסג’ טוב של שמן זית ומלח גס ע”מ לחדד טעמים.
עבור ייבוש בתנור – כוונו אותו למצב טורבו בטמפרטורה נמוכה של עד 60 מעלות במשך כ-7 שעות (רצוי לבדוק כל שעה-שעתיים). 

איך מאחסנים?
לאחר שסיימנו במלאכת הייבוש על כל גווניה, כדאי לשמור את חומרי הגלם במקום קריר ויבש ובעדיפות בתוך צנצנת זכוכית או מיכל אטום. 

ידעתם שיש לנו גם אחלה של אינסטוש? בואו לבקר: https://www.instagram.com/feincook/ 

השאירו תגובה