מדריך קליל לכובש המתחיל
הנך כאן:
מדריך קליל לכובש המתחיל

מדריך קליל לכובש המתחיל

עולם הסו-ויד מקפל בתוכו עוד תחום שלם ורחב מלבד הכנת בשר באופן מושלם. המים שמתחממים לטמפרטורה מדויקת מאפשרים לנו גם לכבוש כל פרי וירק שאי פעם חלמנו עליו. אז הנה לכם מדריך קליל לכובש המתחיל שיסביר לכם בקלות וביעילות איך כובשים את הר הצנצנות שבבית ומכינים חמוצים קראנצ’ים ומלאי טעם.
נתחיל בכך שתהליך ההחמצה יתרחש בתוך מיכל כלשהו (צנצנת או שקית). את המיכל תצטרכו למלא בתחמיץ המועדף עליכם. מלוח או מתוק.

תחמיץ מלוח:
400 גרם חומץ בן-יין לבן
400 גרם מים
80 גרם סוכר
20 גרם מלח

תחמיץ מתוק:
400 גרם חומץ בן-יין לבן
400 גרם מים
260 גרם סוכר

עכשיו נעבור לתהליכי ההחמצה עצמם – ישנם 2 תהליכים עיקריים בעולם זה:
1.
תהליך החמצה ביתי בצנצנות
2. תהליך החמצה מקצועי בשקית

ביתי בצנצנת

נתחיל בתהליך הביתי והפשוט – כל מה שצריך לעשות זה לקחת את הירק ו/או הפרי האהוב עלייך ולשים כמה יחידות ממנו בתוך צנצנת > את הצנצנת יש למלא בתחמיץ האהוב עד לגובה של
1 ס”מ מתחת לשפת הצנצנת > ולסגור במכסה.
כעת יש לשים את הצנצנות בתוך מיכל מים שחומם בעזרת CIRCU ל-60 מעלות למשך שעתיים וחצי עבור צנצנת של 250 מ”ל או 5 שעות לצנצנת של 750 מ”ל. וזהו. באמת, זה כזה פשוט.

מקצועי בשקית

התהליך השני, אמנם לא הרבה יותר מסובך, אבל כן יש צורך במכונת וואקום תא לחץ (מכונה וואקום מקצועית).
כאן צריך לשים את מרכיבי ההחמצה בתוך שקית ואקום > למלא את השקית רק עד השליש > להוסיף את התחמיץ המועדף עד שחומרי הגלם שקועים בנוזל > ולאטום אותה היטב בוואקום.
זהו, אין צורך אפילו בבישול. האטימה בתת-לחץ כובשת את הירקות או הפירות.
המתינו 4 שעות ותחגגו.

במידה ואין לכם שקיות וואקום בבית, תהליך ההחמצה הביתי בצנצנת יעשה את העבודה מצויין.

ותתפרעו עם הדמיון – באמת שאפשר לנסות להחמיץ הכל.
אנחנו בסטודיו החמצנו תותים, לימונים, שום, בצל, סלק, פטריות, פלפלים חמוצים ומה לא.
אנחנו גם ממליצים להכניס עשבי תיבול ותבלינים כדי להעשיר את הטעמים.
בהצלחה!

מוזמנים לעלות סטורי של ההחמצה המשולמת שיצאה לכם ולתייג אותנו!

השאירו תגובה