קר קפה
הנך כאן:

קר קפה

על Cold Brew בטח שמעתם, אבל את ה-Shakerato האיטלקי אתם מכירים? ומה עם האספרסו-טוניק?
לכבוד החום האינסופי של סוף אוגוסט, הכנו לכם מדריך קליל ומרענן ל-3 סוגי משקאות קפה קרים שדורשים מינימום משאבים או מאמץ. 

אז שניה לפני שתקראו את החלק הזה, אנחנו ממליצים ללכת ולהכין קפה אהוב, כי אחרת כנראה שתקומו באמצע להכין אותו וחבל.

אם היינו יכולים לנסוע עכשיו לבית קפה באיטליה (שדרך אגב נקרא בפי איטלקים: “בר”) היינו מגלים תפריט קפה עשיר ועמוס עם מגוון סוגים, מינים וניחוחות שונים זה מזה. אבל אנחנו בארץ, ובארץ יש לנו בעיקר קפה הפוך, קפה קר, ואולי גם איזה אייס קפה (שהקשר שלו לקפה אמיתי מקרי בהחלט, שכן ברוב המקרים מדובר על אבקות חלב עם מלא סוכר).

אז הלכנו להתייעץ עם מומחי הקפה של Ristretto וחזרנו כדי להפיץ את סודות סוגי הקפה לעולם הרחב.

Cold Brew

חליטת קפה קר שתצנן לכם את הגרון בכל לגימה. הרעיון הוא להשרות קפה טחון במים לזמן של 8-24 שעות. המים מחלחלים לתוך הקפה והתוצאה שנוצרת לא פחות ממושלמת.
ישנם קנקנים ייעודים לחליטה, אך ניתן גם לייצר גרסא ביתית.

איך מכינים?

שמים בקנקנן ביתי קפה אספרסו טחון ומים ביחס של 1:8 מים לקפה > מערבבים קלות > מכסים > מכניסים למקרר למשך 12 שעות.
לאחר ההשרייה > מסננים את התערובת ושותים לרוויה.
מומלץ להגיש עם קוביות קרח (גם ספלאש של חלב מוסיף מאד).

Caffè Shakerato

אהבה איטלקית חזקה ומתוקה. הרעיון הוא להכניס אוויר לתוך תערובת הקפה בעזרת קרח אבל בלי לדלל אותה במים. הקרח מקרר את הקפה לפני שנמס והתוצאה שמתקבלת היא קפה חזק וקר, עם קצף קפה אוורירי ומרענן.

איך מכינים?

שמים מספר קוביות קרח בשייקר > מוסיפים סירופ סוכר > מוסיפים אספרסו > מערבבים חזק > מוזגים ונהנים.

Espresso tonic

ב-2015 הגיע לעולמנו שילוב חדש של קפה ומי טוניק שהטריף את חולי הקפאין. הגיע הזמן שגם אנחנו נכיר אותו. את המשקה הזה ניתן להכין בעזרת Cold Brew או עם אספרסו ולהוסיף לו נקודות פירותיות שיקפיצו אותו עוד יותר באוויר.

איך מכינים?

ממלאים כוס בקרח > מוסיפים 150 מ”ל מי טוניק (2/3 מהכוס) ת מוזגים מנה אספרסו.
מומלץ להוסיף ג’ינג’ר או לסחוט לימון טרי למשקה.

מקווים שהצלחנו לתת לכם הצצה לעולם האין סופי של קפה איכותי ומרענן.
אם אתם רוצים להישאר מעודכנים בסיפורים קולינריים, מבצעים והטבות שאנחנו עושים – הרשמו לניוזלטר שלנו, טעים שם. להרשמה לחצו כאן >

השאירו תגובה