סוף שנה של פחמימות
הנך כאן:
סוף שנה של פחמימות

סוף שנה של פחמימות

וואו. סוף סוף השנה הזו מגיעה לסיומה. 2020 היית מיוחדת, מטלטלת, מסוגרת, מאתגרת ומה לא. כמובן שהבאת איתך גם כמה דברים חיוביים, כמו את התעצמותו של הבישול הביתי, כמו געגוע למשפחתיות, כמו ההבנה שאנחנו יכולים לעשות יותר בכוחות עצמנו.

אבל אוטוטו אנחנו נפרדים ממך בשמחה ובאושר לשלום, ומקווים ש-2021 תביא איתה בריאות, רוגע וחזרה לנורמליות מתונה.

וכדי לחגוג את סיום השנה בתרועה, היינו רוצים לציין את החודש האחרון כפי שאנחנו הכי אוהבים – בפחמימות!

ואין דבר כזה פחמימות ענוגות בלי פיצה ולחמים! לכן החלטנו להקדיש את הניוזלטר החודש לאוהבי הקראסט, הבצקים ולאלו שממש מתגעגעים כבר לאיטליה.

אז בואו נתחיל!

מה ההבדל בין פיצה לפוקאצ’ה?

את הפוקאצ’ה אנחנו פוגשים ברומא העתיקה כלחם שטוח. המשמעות של המילה היא “מתחת לאש”. באותם הזמנים, לקחו פיסת בצק, שיטחו אותו ושמו מתחת לאש אחרי שבזקו יפה עם שמן זית ועשבים. התוצאה הייתה פוקאצ’ה. היום המתכון לא מאד השתנה, אבל השיטה השתכללה.

יש כאלו הטוענים שטכנית פוקצ’ה היא פשוט שלב אחד לפני הפיצה.

אז מה ההבדל העיקרי ביניהן?
ראשית, על פיצה שמים גבינה, עגבניות וכמה תוספות טעימות, בעוד שעל הפוקאצ’ה לא מכבירים בתוספות. מקסימום מתבלים בשמן זית ומוסיפים כמה עשבים שנלחצים בעדינות לתוך הבצק.
מלבד אלו, גם העובי של הבצקים והטמפרטורה של התנור נבדלות זו מזו. גם בצורת ההגשה צריך להיות הבדל. את הפיצה נהוג להגיש כשהיא חמה, בעוד שאין בעיה שפוקאצ’ה תהנה מהקרירות הטבעית של טמפרטורת החדר.
אבל חשוב גם לעמוד על נקודת הדימיון – עם אותו המתכון ניתן בקלות להכין את שני המאכלים המושלמים האלו. מוכנים? למלאכה!

הפוקאצ’ה והטוויסט

 רגע לפני שאתם רצים להעמיס קמח בסופר, הנה מתכון פוקאצ’ה פשוט שכל אחד יכול להכין ולאחריו רעיונות לטוויסטים מגניבים שיעיפו את פוקאצ’ה שלכם באוויר.

למתכון פשוט לפוקאצ’ה לחצו כאן >>

ולהלן הטוויסטים:

  1. פוקאצ’ה מרווה: מתכון בסיס + פיזור והטמעה של המרווה בתוך הבצק, לפני שהפוקאצ’ה נכנסת לתנור.
  2. פוקאצ’ה גבינה: מתכון בסיס + פיזור תוספת של גבינה לבחירתכם על הפוקאצ’ה לפני שהיא נכנסת לתנור.
  3. פוקאצ’ה מתוקה: מתכון בסיס + הוספת דבש או צימוקים בתהליך הכנת הבצק.
  4. פוקאצ’ה עגולה: מתכון בסיס + שימוש במחבת עגולה שבה תנוח הפוקאצ’ה ושאותה נכניס לתנור.

פיצה נפוליטנית וחשיבותן של מעלות

יכולים לנחש מהו מספר הקסם של המעלות עבור פיצה נפוליטנית מושלמת? זה מתחיל ב-5.
טוב, אז נגלה – 500 מעלות! זהו מספר המזל כשרוצים להכין פיצה נפוליטנית משובחת ומדוייקת. 500 מעלות ומעלה.
צורת הפיצה הנפוליטנית הקלאסית היא עגולה, עם בצק דק באמצע ושוליים עבים גדולים. כדי להגיע לתוצאה המיטיבית של פיצה נפוליטנית צריך להכניס אותה לתנור ב-500 מעלות ל-60 עד 90 שניות. וזהו!
כדי להביא אותה לשלמות, בה התחתית לא תישרף והאמצע יאפה בצורה נכונה, רצוי להשתמש גם באבן אפייה מתאימה.

התנור הביתי הממוצע מגיע למקסימום של 260 מעלות. ולכן אם אתם מאלו שאוהבים פיצה בלב ובנשמה ורוצים להכין פיצה נפוליטנית כמו בספרים, כנראה שתצטרכו למצוא פתרונות אחרים מהתנור הביתי המסורתי.

והנה הפתרון שלנו …

השקה חגיגית של תנורי Effeuno גרסת 500 המעלות

תנורי Effeuno שמגיעים אלינו הישר מאיטליה הטעימה, הם התנורים האיכותיים והעוצמתיים ביותר היום בשוק הישראלי עבור פיצות, פוקאצ’ות וכל סוגי הלחמים והמאפים.

רגע לפני סוף השנה, נחתו אצלנו שני דגמים חדשים מגרסת ה-500 מעלות של EFFEUNO!

אבל אם אתם עוד לא בטוחים שאתם רוצים להכניס תנור פיצה הביתה, יש אופציה נוספת: משטח האפייה הלוהט Fast & Crust. את המשטח מניחים בתוך כל תנור ביתי, ובזכות החומר המיוחד שממנו הוא עשוי, הוא מצליח לאגור חום ברמה גבוהה מאד ולייצר קראסט מושלם לכל פיצה או לחם שתשימו עליו.

מוכנים להרגיש באיטליה?

לתנורי EFFEUNO לחצו כאן >
למשטח Fast & Crust לחצו כאן >

השאירו תגובה