אופן ההכנה לתערובת קמח ללא גלוטן:
- מכניסים לקערת התרמומיקס גרגירי חומוס ואורז מלא וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
- שומרים את תערובת הקמח בכלי אטום עד לשימוש.
אופן הכנת הבייגל:
- מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה, משמנים ומניחים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס תערובת קמח ללא גלוטן, מלח, סוכר, קינמון ושמרים ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים את יתר חומרי בצק הבייגל ומערבבים 1 דקה/ מהירות 4.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים לארבעה חלקים במשקל 140 גרם כל אחד ומכדררים בעדינות לכדורים.
- כשכדורי הבצק מונחים עדיין על משטח העבודה, יוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל כדור ומרחיבים לחור בקוטר 3 ס”מ עד לקבלת צורת בייגל.
- מניחים את הבייגל’ס על נייר האפייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מגדיל ב-20% את נפחו.
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות .
- מרתיחים בסיר 4 ליטר מים עם 2 כפות סוכר.
- מכניסים בכל פעם 2 בייגל’ס לסיר ומבשלים למשך דקה. לאחר 30 שניות הופכים את הבייגל’ס בתוך המים.
- מעבירים את הבייגל’ס בעזרת כף רחבה מחוררת למגש האפייה.
- מערבבים בקערה קטנה חלבון עם כף מים, מברישים את הבייגל’ס בבלילה, מפזרים מעל תערובת גרעינים ומכניסים את המגש לאפייה בתנור למשך 15-17 דקות.
- מוציאים את הבייגל מהתנור, מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.