בצק ללא גלוטן לפיצה/לפוקאצ’ה

בצק ללא גלוטן לפיצה/לפוקאצ’ה

כמות: 4 פיצות

מרכיבים

החומרים:

10 גרם שמרים יבשים

550 גרם קמח קונדיטור (או קמח תמי)

350 גרם מים

30 גרם שמן זית

30 גרם סוכר (אפשר להמיר בדבש או סירופ אגבה)

10 גרם מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ולשים 7 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים ומתפיחים כשעה נוספת.
  4. להכנת פיצה / פוקאצ’ה, מניחים כדור בצק על משטח ומרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת העובי הרצוי, מניחים מעל את רוטב העגבניות והתוספות שבחרתם ואופים על משטח Fast& Crust  במשך 5 דקות או בתנור שחומם לטמפרטורה של 220 מעלות במשך 8-10 דקות.

FEINTIP

בעת רידוד הבצק מומלץ לא לקמח את משטח העבודה או להמעיט עד כמה שניתן בהוספת קמח.