ברוסקטה ישראלית עם כדורי שקדים בסגנון לאבנה

ברוסקטה ישראלית עם כדורי שקדים בסגנון לאבנה

כמות: 16 יחידות

מרכיבים

החומרים לסלסה ישראלית:

2 גזרים קלופים חתוכים למטעים

3 מלפפונים שטופים חתוכים לקטעים

1 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 5*5 ס"מ

1 כוס עלי פטרוזיליה

½ בצל סגול חתוך לרבעים

2 כפות מיץ לימון

1 כף חומץ שרי

4 כפות שמן זית

½ 1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כף זעתר

החומרים לכדורי שקדים בסגנון לאבנה:

145 גרם שקדים מולבנים

60 גרם מיץ לימון

100 גרם מים

40 גרם שמן זית

2 שיני שום

¼1 כפיות מלח

1 כפית עלי תימין

חומרים לאחסון:

שמן זית

החומרים להרכבת הברוסקטה:

2 פיתות

שמן זית להברשה

1 מתכון סלסה ישראלית

1 מתכון כדורי שקדים בסגנון לאבנה

אופן הכנת סלסה ישראלית:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערת התרמומיקס וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5.
  2. מעבירים את הסלסה לקערה ומניחים בצד עד לשימוש.

אופן הכנת כדורי שקדים בסגנון לאבנה:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערת התרמומיקס וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  2. מבשלים 5 דקות/ 110 מעלות/ מהירות 3.
  3. מעבירים את הממרח לכלי ומקררים שעה במקרר.
  4. מוציאים את הממרח מהמקרר וצרים כדורים בקוטר 2 ס”מ.
  5. מכניסים את הכדורים לצנצנת, מכסים בשמן זית ושומרים במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת הברוסקטה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים אפייה מגש בנייר אפייה.
  2. חוצים את הפיתות לרוחבן וחותכים כל חלק לארבע משלושים.
  3. מניחים את הפיתות על מגש האפייה, מושחים קלות בשמן זית ומכניסים לתנור עד להזהבה.
  4. מוציאים את הפיתות הקלויות מהתנור ומצננים.
  5. מניחים על כל פיתה כף נדיבה של סלסה, מניחים מעל כדור שקדים בסגנון לאבנה ומגישים.

FEINTIP