ברטון פריך במלית גליל מסקרפונה עם ג’לי תפוז דם – שף קונדיטורית אסטלה

ברטון פריך במלית גליל מסקרפונה עם ג’לי תפוז דם – שף קונדיטורית אסטלה

כמות: 12 מנות

מרכיבים

החומרים:

החומרים לקרם מסקרפונה:

500 גרם גבינת מסקרפונה

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם אבקת סוכר

25 גרם מיץ לימון

קליפה מגוררת של לימון 1

6 גרם מסמיך לרטבים קרים מסדרת FeinChef

החומרים  לבצק ברטון:

180 גרם חמאה רכה

180 גרם סוכר

80 גרם חלמונים

210 קמח רך

8 גרם אבקת אפייה

2 גרם מלח

0.5 גרם סודה לשתייה

 החומרים לג’לי תפוז דם:

600 גרם מיץ תפוזי דם

200 גרם סוכר

20 גרם מיץ לימון

24 גרם פלקסי ג’ל מסדרת FeinChef

2 טיפות צבע מאכל אדום

לעיטור:

גלילי שוקולד לבן קנויים ברוחב 11 ס"מ ובאורך 15 ס"מ

 

אופן ההכנה ברטון פריך במלית גליל מסקרפונה עם ג’לי תפוז דם

אופן ההכנה של קרם מסקרפונה:

  1. מעבירים לקערת התרמומיקס את כל המרכיבים ומערבבים 40 שניות / מהירות 5.
  2. מזלפים את התערובת לצינורות באורך 12 ס”מ דרך צנתר 20 ומקפיאים.

אופן ההכנה של קלתית הברטון:

  1. מעבירים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומעבדים לבצק 30 שניות / מהירות 5 לקבלת בצק פירורי.
  2. מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ומעצבים לדיסקית שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 3 מ”מ. קורצים בעזרת פורמה לקלתית ברטון באורך 12.5 ס”מ ברוחב 4 ס”מ.
  4. אופים בתנור שחומם לטמפרטורה של 160 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים את הקלתיות.

אופן ההכנה של ג’לי תפוזי הדם:

  1. מעבירים לקערת התרמומיקס את כל החומרים מערבבים 5 שניות / מהירות 10 ומרתיחים 10 דקות / 100 מעלות / מהירות 2.
  2. יוצקים מיד את הנוזל החם למסגרת בעובי 3 מ”מ ומצננים.

מרכיבים את המנה:

  1. מחלצים את גלילי המסקרפונה. עוטפים בג’לי תפוז ומחזירים להקפאה למשך שעה.
  2. מניחים כל גליל של מסקרפונה עטוף בג’לי תפוז דם על קלתית ברטון.
  3. מניחים בזהירות בתוך גליל שוקולד לבן ומגישים.

FEINTIP