בר-בי-קיו קוריאני

מרכיבים

החומרים לוינגרט אסייתי:

2 כפות שום קצוץ

2 כפות ג’ינגר קצוץ

1 כפית צ’ילי יבש

¼ כוס (60 גרם) חומץ אורז בן יין

¼ כוס ( 70 גרם) סויה בהירה

2 כפות שמן קנולה

¼ כפית שמן שומשום

½ 1 כפות סוכר

פלפל שחור טחון

החומרים לפטריות שיטאקי כבושות:

3 כוסות שיטאקי מיובשות

1/3 כוס סויה

1 כף סוכר חום כהה

180 גרם מים

החומרים לגזר מוחמץ:

1 כוס חומץ אורז

1 כוס סוכר

1 כף מלח

480 גרם מים

800 גרם גזר קלוף

1 בצל חתוך לרבעים

4 שיני שום

2 צ’ילי

2 גבעולי טרגון

1 כף פלפל מדגסקר

1 כף זרעי כוסברה

החומרים לנתחי בשר במרינדה:

2 כפות רוטב סויה

3 כפות מים

1 כף סוכר חום

1 כף דבש

1 שמן שומשום

1 כף שומשום קלוי

4 כפות בצל ירוק קצוץ

4 שיני שום קצוצות

½ כפית פלפל שחור

1 קילו צוואר בקר/ שפונדרה/ כתף

החומרים לפנקייק קוריאני:

130 גרם קימצ’י מסונן (חמוצים בסגנון קוריאני)

1 שן שום קלופה

½ גבעול בצל ירוק

1/4 פלפל אדום

220 גרם מים

85 גרם קמח אורז

125 גרם קמח

1 חלמון

10 גרם מלח

ובנוסף:

שמן לטיגון

ויניגרט אסייתי

אופן ההכנה: 

  1. מכניסים את כל החומרים לקערת התרמומיקס ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4.
  2. שומרים במקרר עד לשימוש. הוויניגרט יתאים לתיבות סלטים ובשרים.
פטריות שיטאקי כבושות

אופן ההכנה:

  1. מחממים אמבט בישול ייעודי לטמפרטורה של 75 מעלות.
  2. מכניסים לשקית בישול ייעודית את כל החומרים ומוואקמים.
  3. מעבירים את השקית לאמבט הבישול ומבשלים 120 דקות.
  4. מעבירים את השקית למי קרח ומצננים. שומרים במקרר עד לשימוש.
גזר מוחמץ

אופן ההכנה:

  1. מביאים לרתיחה בסיר קטן חומץ, סוכר, מלח ומים. מסירים מהכיריים ומצננים לחלוטין.
  2. מכניסים לשקית ייעודית את המרינדה המצוננת יחד עם כל החומרים ומוואקמים.
  3. כובשים ושומרים במקרר עד לשימוש.
נתחי בשר לצלייה במרינדה אסייתית

אופן ההכנה:

  1. מחממים אמבט בישול ייעודי לטמפרטורה של 56 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי המרינדה, מכניסים לשקית את הבשר יחד עם המרינדה ומוואקמים.
  3. מעבירים את השקית לאמבט הבישול ומבשלים במשך 48 שעות.
  4. מעבירים את השקית למי קרח ושומרים במקרר עד לשימוש.
  5. מוציאים את נתח הבשר מהשקית, מסננים, פורסים דק וצולים על משטח לוהט.
פנקייק קוראני 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס קימצ’י, שום, בצל ירוק ופלפל אדום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 3 עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מחממים במחבת שמן ומטגנים מהבלילה חביתיות בקוטר 10 ס”מ למשך 3 דקות מכל צד על אש בינונית.
  4. מעבירים למלחת מרופדת בנייר אפייה לספיגת עודפי שמן.
  5. מגישים חם.
להגשה:

כורכים בתוך כל פנקייק פרוסות בשר צלוי, ירקות כבושים ומוחמצים מתבלים בוויניגרט ומגישים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FEINTIP