דגים מטוגנים מוגשים עם תבשיל כרובית ונאן

דגים מטוגנים מוגשים עם תבשיל כרובית ונאן

כמות: בסגנון צפון הודו

מרכיבים

 

נאן הודי
החומרים לבצק

15 גרם סוכר

¾ כפית שמרים יבשים

60 גרם מים בטמפרטורת החדר

420 גרם קמח לבן

140 גרם קמח מלא

½ 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

180 גרם חלב

240 גרם יוגורט

החומרים לטיגון: 

100 גרם חמאה מזוקקת – גהי

פילה דניס בתערובת תבלינים מצפון הודו
החומרים לתערובת תבלינים:

1 כפית צ’ילי גרוס

1 כפית כורכום

½ כפית מלח

½ 1 כפות מיץ לימון

1 כפית שמן בוטנים

2 פילה דניס ללא עצמות, עם העור

תבשיל כרובית
החומרים למחית ג’ינג’ר:

20 גרם ג’ינג’ר

20 גרם שום

20 גרם מים

החומרים לתבשיל כרובית:

2 כפות שמן בוטנים

1 כף מחית שום וג’ינג’ר

1 כפית גרגירי חרדל שחור

1 כפית גרגירי כמון

1 כפית כורכום

½ כפית צ’ילי טחון

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

200 גרם עגבניות מרוסקות

1 כפית מלח

1 ראש כרובית מפורק לפרחים

100 מ"ל מים

לסיום והגשת המנה

החומרים:

שמן ניטרלי לטיגון עמוק

2 פילה דניס בתערובת תבלינים מצפון הודו

2 יחידות נאן

3 כפות תבשיל כרובית

עלי כוסברה לעיטור

 

 

 

 

 

נאן הודי
אופן הכנת הנאן:

  1. מערבבים בקערה קטנה סוכר, שמרים ומים ומניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס קמחים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים 5 שניות/ מהירות 6.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס חלב, יוגורט ואת תערובת השמרים ולשים 4 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  5. מניחים משטחFast&Crust  על הכיריים ומדליקים תחתיו להבה בינונית.
  6. מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-16 כדורים.
  7. מרדדים כל כדור בצק לאליפסה בגודל 15*10 ס”מ.
  8. משמנים את Fast&Crust  בכף חמאה מזוקקת ומניחים מעליו את הבצק המרודד למשך דקה, הופכים את ומטגנים דקה נוספת.
  1. מעבירים את הנאן לצלחת הגשה ומגישים חם או קר.

פילה דניס בתערובת תבלינים מצפון הודו
אופן הכנת הדגים:

  1. מערבבים בקערה את כל החומרים, למעט הדג, עד לקבלת משחת תבלינים.
  2. מניחים בקערה את פילה הדג ומעסים היטב במשחת התבלינים מכל צדדיהם.
  3. מכסים את הדגים ומכניסים למקרר למשך 10 דקות לספיגת טעמים.

תבשיל כרובית
אופן הכנת הג’ינג’ר:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס ג’ינג’ר שום ומים וטוחנים 20 שניות/ מהירות 6.
  2. מעבירים את המחית לקערה אטומה ושומרים במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת הכרובית:

  1. מחממים במחבת עמוקה שמן בוטנים, מוסיפים את התבלינים ומבשלים 2-3 דקות.
  2. מוסיפים עגבניות, מלח וכרובית ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים עד שהכרובית רכה.

לסיום והגשת המנה
אופן הגשת המנה:

  1. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  2. מטגנים את הדגים 2 דקות, מעבירים לנייר סופג לספיגת עודפי שמן.
  3. מניחים על צלחת הגשה נאן, 3 כפות תבשיל כרובית ואת הדגים המטוגנים.
  4. מעטרים בעלי כוסברה ומגישים חם.

FEINTIP