אופן הכנת הדג במשרה:
- חורצים שלושה חריצים אלכסוניים בעזרת סכין חדה משני צדי הדגים. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
- מכניסים לקערת התרמומיקס פטרוזיליה, לימון, מלח, שום, בצל ירוק ושמן זית וקוצצים 5 שניות/מהירות 7.
- מוציאים את הדגים מהמקרר ומעסים אותם היטב בעזרת כפות הידיים בכל תערובת התיבול. מקפידים לעסות את צד העור ואת פנים חלל הבטן. מכסים בניילון נצמד ושומרים בקירור.
אופן הכנת הבצק:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל מרכיבי הבצק ולשים 6 דקות/פונקציית לישה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרכיבים ואופים:
- מחממים תנור לחום מקסימלי.
- יוצקים לקערת התרמומיקס מים, מניחים גבעולי בצל ירוק בתושבת הוורומה, מניחים את יחידת הוורומה במקומה ומאדים 10 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 3. בתום האידוי, מעבירים את גבעולי הבצל הירוק לקערת מי קרח לדקה. חותכים את גבעולי הבצל הירוק לאורך לרצועות, מניחים על נייר סופג ושומרים בצד.
- מחלקים את הבצק ל-3 חתיכות שוות ומרדדים כל חתיכה למלבן באורך הדג, ברוחב כפול מהדג ובעובי ½ ס”מ.
- מניחים במרכז כל מלבן בצק דג מתובל ומהדקים את הבצק מעליו. הופכים את מעטפות הבצק כשצד התפר פונה מטה ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- כורכים את מעטפות הבצק במצולב ברצועות הבצל הירוק ומניחים על כל מעטפת בצק פרוסת לימון.
- אופים בתנור (C°270) במשך 12 דקות. מוציאים ומגישים חם.