המבורגר סלק

המבורגר סלק

כמות: ( טבעוני) 4-6 מנות

מרכיבים

המבורגר סלק

 

החומרים להמבורגר:

2 סלקים קלופים וחתוכים לרבעים

1/2 בצל לבן קלוף

2 שיני שום קלופות

1/4 1 כוסות אורז אדום מבושל

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות

1/2 כוס פנקו

2 כפות טחינת שקדים

1 כפית תימין יבש

1/2 כפית זרעי שומר גרוסים

1 כפית זרעי חרדל

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

 להגשה:

לחמניות

חסה

עגבניות

רטבים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הסלק, הבצל והשום וקוצצים 10 שניות/ מהירות 7. מורידים מדפנות הקערה את התערובת, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב וקוצצים 10 שניות/ מהירות 7.
  2. מוסיפים את האורז, העדשים המבושלים וטוחנים 15 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את התערובת, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב וטוחנים 10 שניות/ מהירות 5.
  3. מוסיפים לקערה את יתרת החומרים ומערבבים 40 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  4. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות או עד לשימוש.
  5. מוציאים את תערובת ההמבורגרים מהמקרר. יוצרים קציצות המבורגר בקוטר הלחמניות ובעובי של 2 ס”מ.
  6. מחממים שמן במחבת. מטגנים כ-4 דקות מכל צד או עד להשחמה. (ניתן לאפות את ההמבורגרים בתנור. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מורחים את ההמבורגרים בשמן זית ואופים למשך 10-15 דקות עד להשחמה.)
  7. פורסים לחמניות, מורחים ברטבים, מניחים את ההמבורגרים החמים עם כל התוספות בלחמניות ומגישים. 

FEINTIP

להגשה מושלמת הכינו בעצמכם מגוון של רטבים  מתוך מתכוני רטבים בתרמומיקס: מיונז, רוטב ברביקיו, קטשופ, רוטב צ’ילי מתוק