טורטליני במילוי בשר ברווז

טורטליני במילוי בשר ברווז

כמות: 7 מנות (21 כיסונים)

מרכיבים

החומרים לבצק פסטה:

300 גרם קמח (רצוי קמח פסטה)

5 גרם מלח

100 גרם חלמונים

70 גרם ביצים שלמות

10 גרם שמן זית איכותי

 החומרים למלית ברווז:

4 שוקי ברווז

1 גזר חתוך גס

1 בצל חתוך גס

4 גבעולי סלרי חתוכים גס

4 עלי דפנה

4 גרגירי פלפל אנגלי

8 גרגירי פלפל שחור

5 גרגירי ערער

1 בקבוק יין אדום

1 כף סוכר

מלח לפי הטעם

מעט שמן לטיגון

50 גרם כבד אווז קפוא חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)

 ובנוסף:

קונסומה ברווז (או ציר עוף צלול)

אופן הכנת בצק הפסטה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח והמלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4 עד לקבלת בצק פרורי.
  3. מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה מרופד בניילון נצמד ומאחידים אותו בעזרת כפות הידיים.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מכדררים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.
  5. הבצק ישמר במקרר במשך יומיים ובפריזר במשך שבועיים.

אופן הכנת מלית הברווז:

  1. מכניסים את כל המרכיבים, מלבד השמן וכבד האווז, לקערה גדולה ומעבירים למקרר ללילה.
  2. מוציאים את שוקיי הברווז ממשרה היין ומספיגים את שאריות היין בעזרת מגבת נקייה.
  3. מחממים בסיר גדול ורחב מעט שמן לטיגון וצורבים בו היטב את שוקיי הברווז.
  4. מוסיפים לסיר את משרה היין והירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 3 שעות לפחות או עד ששוקיי הברווז רכים לחלוטין.
  5. מסננים את התבשיל.
  6. מפרקים מהעצמות את בשר שוקיי הברווז, מפוררים בעזרת הידיים, מוספים את הגזרים מהתבשיל ואת כבד האווז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. את נוזלי הבישול ללא הירקות מצמצמים לרוטב ברווז ומשתמשים בהתאם לצורך.

 הרכבת המנה:

  1. מרדדים את בצק הפסטה במכונת פסטה וקורצים לעיגולים בקוטר 7 ס”מ.
  2. ממלאים את עיגולי הפסטה במלית בשר הברווז ומקפלים לצורת טורטליני.
  3. מחממים את קונסומה הברווז.
  4. מבשלים את הטורטליני בהמון מים.
  5. מגישים את הטורטלני בקונסומה הברווז.

FEINTIP

ברווזים ניתן להשיג במשק לוין, לה קנארד – ברווז צרפתי, כפר ברוך.