אופן הכנת הטרטר:
- קוצצים דק מאד את הלבבות הלבנים של סוּף מצוי ומעבירים לקערת ערבוב.
- חותכים את נתחי פילה הלוקוס לקוביות של 1 ס”מ ומוסיפים לקערה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, מיץ וקליפת לימון ושמן זית, מערבבים ושומרים בצד לספיגת טעמים.
אופן הכנת הסלט:
- מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט. שומרים בצד.
מרכיבים ומגישים:
- מסדרים 3-4 עלי גפן ממולאים במרכז צלחת.
- מסדרים מעליהם שתי כפות מהטרטר.
- מניחים מעל הטרטר חופן מסלט עלי הבר והפטל.
- מפזרים מעל מספר פרחי שומר ומגישים מיד.