יוגורט טבעי

כמות: 8 צנצנות של 140 גרם

מרכיבים

החומרים:

1 ק"ג חלב 3% שומן ומעלה

120 גרם יוגורט טבעי 1.8% שומן לפחות

50 גרם אבקת חלב (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומחממים 6 דקות/ 50°C / מהירות 3.
  2. יוצקים מיד את היוגורט החם לצנצנות הזכוכית המעוקרות וסוגרים.
  3. עוטפים את הכל בשמיכה עבה שתשמור על החום למשך 11-13 שעות ומקפידים שלא להזיז את הצנצנות בזמן האינקובציה.
  4. בסיום האינקובציה מעבירים את הצנצנות עם היוגורט למקרר. מקררים לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

FEINTIP

חשוב להקפיד לא להזיז את הצנצנות בזמן האינקובציה על מנת להגיע למרקם המוכר והרצוי של יוגורט.
בימים חמים זמן האינקובציה עשוי להצטמצם לכדי 8-10 שעות.
כל שזמן האינקובציה ארוך יותר, כך היוגורט שיתקבל יהיה חמוץ יותר.

עיקור צנצנות זכוכית נעשה ע"י הכנסת צנצנות נקיות פתוחות לסיר עם מים רותחים למשך 10 דקות וייבושן.

אבקת החלב תעזור ליוגורט להיות סמיך יותר.

אם אתם משתמשים בחלב שאינו מפוסטר להכנת היוגורט, חממו את החלב 10 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2, צננו והתחילו את הכנת היוגורט לפי המתכון.

זכרו לשמור 120 גרם מהיוגורט שהכנתם לטובת ההכנה הבאה של היוגורט.

להכנת יוגורט מתקתק הוסיפו 40 גרם סוכר עם יתר החומרים.

לקבלת קרם יוגורט הוסיפו 100 גרם שמנת מתוקה עם יתר החומרים.