לחם קמח מלא עם כל טוב

לחם קמח מלא עם כל טוב

כמות: 2 כיכרות בתבנית אינגליש קייק או כיכר אחת גדולה

מרכיבים

החומרים:

600 גרם קמח חיטה מלא

1 כף שמרים יבשים

2 כפיות מיץ לימון

1 כפית מלח

60 גרם שיבולת שועל

25 גרם זרעי שומשום

35 גרם גרעיני חמנייה קלופים

30 גרם גרעיני דלעת קלופים

35 גרם דבש

25 גרם שמן זית

500 גרם מים פושרים

אופן ההכנה:

  1. מעבירים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומערבבים 20 שניות / מהירות 2.
  2. לשים 3 דקות/  פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה עד לקבלת בצק דביק. אם הבצק מרגיש יותר רטוב מדביק, מוסיפים עוד 2 כפות קמח ולשים שוב 30 שניות.
  3. מעבירים את הבצק הדביק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפחו במשך 35-45 דקות.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים, לשים ומעצבים של חלק לצורת כיכר ומניחים כל אחת בתבנית לחם מרופדת בנייר אפייה.
  5. מברישים את הכיכרות בחלבון טרוף עם מעט מים, מפזרים מעל גרעינים וזרעים שונים לעיטור ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות, מעבירים את התבניות לתנור ואופים במשך 45 דקות עד שהכיכרות הופכות שחומות זהובות.
  7. מוציאים את התבניות מהתנור, מצננים לטמפרטורת חדר, מחלצים את כיכרות הלחם מהתבניות, פורסים ומגישים.

FEINTIP

גוונו והחליפו את האגוזים והזרעים בכל תערובת אהובה עליכם.