לחמניות לפסח

לחמניות לפסח

כמות: כ-12 לחמניות

מרכיבים

החומרים:

320 גרם (⅓1 כוסות) מים

5 גרם (1 כפית) סוכר

100 גרם חמאה

½ כפית זרעי כמון שלמים

קורט מלח

קורט פלפל שחור

250 גרם (½1 כוסות) קמח מצה

7 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את המים, הסוכר, החמאה, התבלינים ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2. מצננים את התערובת.
  2. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  3. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה.
  4. מוסיפים לקערה את הקמח ומעבדים 3 דקות/ מהירות 4.
  5. מחכים כ-10 דקות, עד שהתערובת תהיה בטמפרטורה של 50 מעלות.
  6. מפעילים את התרמומיקס 2 דקות/ מהירות 3 ותוך כדי מבליעים את הביצים אחת אחרי השנייה לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצרים כדורים בקוטר 4.5-5 ס”מ בידיים משומנות ומניחים אותם על תבנית האפייה. חשוב להשאיר מרווח בין הלחמניות.
  8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 30 דקות או עד שהלחמניות שחומות. (הקפידו לא לפתוח את התנור תוך כדי האפייה). מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט. מעבירים את הלחמניות לסלסילת הגשה ומגישים.

FEINTIP

אוהבים להתפנק? בחרו את הלחמנייה הכי יפה בסלסילה, חצו אותה, מרחו גבינת שמנת , הניחו נתח סלמון, המליחו במלח אטלנטי ותנו ביס.