סנדוויץ’ קובני, יווני, קובנו-יווני וקוקטייל אוזו-ליברה

סנדוויץ’ קובני, יווני, קובנו-יווני וקוקטייל אוזו-ליברה

מרכיבים

החומרים לסנדוויץ’ קובני:

לחם קובני (או לחמנייה לבנה רכה)

2 ביצים

חרדל דיז’ון חלק

פלפל חלפניו כבוש

פלפל אדום קלוי ומקולף

עוף צלוי קר

תפוז

צ’יפס טארו

החומרים לסנדוויץ’ יווני:

פיתה שטוחה יוונית (או פיתה עיראקית)

2 ביצים

עלי גפן כבושים קצוצים דק

עלי אורגנו טריים

שן שום כתושה

בצל קצוץ דק

שמן זית

תערובת קצוצה של לימון, שום וזיתים חריפים כבושים

קוביות גבינת פטה איכותית

פרוסות חציל קלויות

עלי ארוגולה

החומרים לסנדוויץ’ קובנו- יווני:

לחם קובני (או לחמנייה לבנה רכה)

2 ביצים

אבוקדו

תערובת קצוצה של לימון, שום וזיתים חריפים כבושים

גבינת חלומי פרוסה לפרוסות דקות

פרוסות של קישוא צלויות בתנור עם שמן זית

עלי ארוגולה

צ’יפס של פלנטיין (בננה ירוקה)

החומרים לקוקטייל אוזו ליברה:

4 עלי נענע

5 פרוסות ליים

1 שוט (60 מ"ל) אוזו

1 כפית סירופ אגבה

קרח

ספרייט

אופן ההכנה של הסנדוויץ’ הקובני:

  1. חוצים את הלחמנייה לאורכה.
  2. מטגנים את הביצים לביצת עין.
  3. מורחים את חלקה התחתון של הלחמנייה בחרדל ומניחים בה משני סוגי הפלפלים.
  4. קורעים את העוף בעזרת מזלג לרצועות דקיקות ומניחים את הרצועות מעל הפלפלים.
  5. מגררים את קליפת התפוז מעל לרצועות העוף ומתבלים במעט מלח.
  6. מניחים מעל את ביצי העין וצ’יפס הטארו, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.

אופן ההכנה של הסנדוויץ’ היווני:

  1. טורפים בקערה את הביצים יחד עם עלי גפן, אורגנו, שום ובצל ומטגנים לחביתה במחבת עם שמן זית.
  2. מורחים את הפיתה בשכבה דקה של ממרח הכבושים.
  3. מעברים את החביתה אל הפיתה.
  4. מפזרים מעליה קוביות גבינת פטה, פרוסות חציל קלוי ועלי ארוגולה. מגלגלים ומגישים מיד.

אופן ההכנה של הסנדוויץ’ הקובנו- יווני:

  1. חוצים את הלחמנייה לאורכה.
  2. שולקים את שתי הביצים לביצים עלומות.
  3. מערבבים ומועכים את האבוקדו יחד עם ממרח הכבושים.
  4. מורחים את חלקה התחתון של הלחמנייה בשכבה דקה של ממרח האבוקדו והכבושים.
  5. צורבים את פרוסות גבינת החלומי במחבת עד שהן משחימות ומניחים אותן בלחמנייה.
  6. מניחים מעל את פרוסות הקישוא הצלויות ועלי הארוגולה.
  7. מניחים מעל את הביצים העלומות ואת ציפ’ס הפלנטיין, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.

אופן ההכנה של הקוקטייל:

  1. מועכים בעזרת מכתש עץ את הנענע והליים בכוס ויסקי נמוכה.
  2. מוסיפים אוזו, סירופ אגבה וקרח וממלאים את הכוס בספרייט.
  3. מערבבים ומגישים לא מסונן.

FEINTIP