אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס קמח לבן, קמח לחם, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח דק ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4. מעבירים את התערובת לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערת התרמומיקס קוביות חמאה, סוכר חום וסוכר לבן וטוחנים 40 שניות/ מהירות 4.
- מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה ומקציפים 4 דקות/ מהירות 3. מקציפים עוד 1 דקה/ מהירות 3 ובמהלך ההקצפה מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל.
- מוציאים את המטרפה ומשחררים את החמאה המוקצפת בעזרת מרית התרמומיקס מדפנות הקערה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3. מורידים מדפנות הקערה את העיסה בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב ומערבבים עוד 20 שניות/ מהירות 3.
- מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים 1 דקה / נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. במהלך העבודה נעזרים במרית התרמומיקס כדי לדחוף את העיסה מטה לכיוון הלהב.
- מעבירים את עיסת העוגיות לקערה, מערבבים מעט בידיים על מנת להחדיר היטב את שבבי השוקולד לבצק, מצמידים יריעת ניילון נצמד לפני הבצק ומעבירים למקרר למשך 24-36 שעות.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, יוצרים כדורים במשקל של 100 גרם, מניחים אותם על נייר האפייה במרחק 5 ס”מ זה מזה ומפזרים מעליהם קמצוץ מלח ים.
- מכניסים את המגש לתנור ואופים ½ 16 דקות, מוציאים את המגש מהתנור ומעבירים בעדינות את העוגיות לרשת צינון למשך 10 דקות לפחות. מגישים חמים ונעים.