עוגת זוקיני ושוקלד צ’יפס ללא גלוטן

עוגת זוקיני ושוקלד צ’יפס ללא גלוטן

כמות: תבנית אינגליש קייק

מרכיבים

החומרים:

מעט שמן קוקוס לשימון התבנית

180 גרם זוקיני חתוכים לקטעים

180 גרם טחינת שקדים

65 גרם סירופ מייפל איכותי

2 ביצים

1/2 כפית מחית וניל

20 גרם קמח קוקוס

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון טחון

45 גרם + 45 גרם שוקולד צ’יפס מריר איכותי

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. משמנים את הנייר במעט שמן קוקוס ושומרים בצד.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס זוקיני וקוצצים 10 שניות/ מהירות 4. דוחפים את הזוקיני הקצוץ בעזרת המרית מדופן קערת התרמומיקס לכיוון הלהב וטוחנים עוד 10 שניות/ מהירות 4.
  4. מוסיפים טחינת שקדים, מייפל, ביצים ווניל ומעבדים 10 שניות/ מהירות 10.
  5. מוסיפים קמח קוקוס, אבקת סודה וקינמון ומערבבים 20 שניות/ מהירות 4. דוחפים את הבלילה בעזרת המרית מדופן קערת התרמומיקס לכיוון הלהב.
  6. מוסיפים לקערה 45 גרם שוקולד צ’יפס ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, מפזרים מעל 45 גרם שוקולד צ’יפס הנותרים ומעבירים לתנור לאפייה של 45 דקות.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים על רשת צינון למשך 15 דקות. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה ישירות על הרשת עד לקירור מוחלט. חותכים ומגישים.

FEINTIP

העוגה משביחה ביום למחרת ותשמר מכוסה בטמפרטורת החדר 3 ימים או במקפיא 3 חודשים.