עוגת שקדים לפסח

עוגת שקדים לפסח

כמות: תבנית קפיצית קוטר 24 ס"מ

מרכיבים

החומרים:

200 גרם (2 כוסות) שקדים

70 גרם (¾ כוס) קמח מצה

8 ביצים מופרדות

225 גרם (1כוס + 2 כפות) סוכר

30 גרם (¼ כוס) מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון אחד

20 גרם (2 כפות) שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. משמנים תבנית קפיצית.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את השקדים, הקמח וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10. מניחים בקערה בצד עד לשימוש. שוטפים את הקערה ומייבשים היטב.
  4. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס. מכניסים את החלבונים, הסוכר ומקציפים 5 דקות/ מהירות 4. מוציאים את המטרפה ומעבירים לקערה בצד עד לשימוש.
  5. מכניסים לקערה את החלמונים, מיץ הלימון, הקליפה המגוררת, השמן ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  6. מקפלים את תערובת החלבונים אל תערובת החלמונים ולתערובת זו מקפלים את תערובת השקדים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 45 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מצננים , פורסים ומגישים.

FEINTIP

נגמרו לכם בדיוק השקדים? הכינו את העוגה מכל אגוז אחר שיש בנמצא.