אופן ההכנה:
- שמים כוסברה ושמיר בקערת הערבוב וקוצצים 3 שניות/מהירות 8. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- יוצקים 500 גרם מים לקערת הערבוב. מניחים את סלסלת הבישול על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה את הפול הירוק ושוטפים תחת זרם מים קרים. מכניסים את סלסלת הבישול למקומה ומאדים 10 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1. מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית, מעבירים את הפול לקערה ושומרים בצד לצינון. מרוקנים את קערת הערבוב.
- מניחים את סלסלת הבישול על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה פריקה, שוטפים תחת זרם מים קרים ושומרים בצד.
- שמים שום, בצלים ושמן זית בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5, דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
- מבשלים 3 דקות/120°C/מהירות 2. בינתיים, מקלפים את הקליפה הדקיקה מפולי הפול ושומרים בצד.
- מוסיפים את הפריקה לקערת הערבוב ומבשלים 3 דקות/100°C/מהירות 2.
- מוסיפים את יתר 700 גרם המים, מחית ציר ירקות, מלח ופלפל ומבשלים 20 דקות/100°C/ נגד כיוון השעון/מהירות 1, או עד שמוכן. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים מיץ לימון, את עשבי התיבול הקצוצים והפול המקולף, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. ממתינים כמה דקות כדי שהרוטב ייספג ומגישים חמים בעיטור פיסטוקים קצוצים.