פניני פטל

פניני פטל

כמות: 500 מ"ל פנינים

מרכיבים

המצרכים לתמיסת פטל:

2/3 כוס (150 מ"ל) סירופ פטל

1 כוס (250 מ"ל) מים

1 כפית (3 גרם) נתרן אלגינט

המצרכים לתמיסת סידן כלוריד:

1 כפית (4.5 גרם) סידן כלוריד

2 כוסות (500 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

  1. מערבלים סירופ פטל עם 250 מ”ל מים בבלנדר למשך 30 שניות. מפחיתים מהירות ומפזרים נתרן אלגינט על הנוזל. ממשיכים לערבל עד שהאבקה נספגת בנוזל. שומרים בצד למשך 30-40 דקות כדי לאפשר לבועות לצאת.
  2. מערבבים בקערה רחבה סידן כלוריד עם 500 מ”ל מים עד להמסה.
  3. מוזגים דרך מסננת את תערובת הפטל לספריפיקטור, לוחצים על הכפתור ומטפטפים את התערובת לקערת תמיסת הסידן כלוריד. מניחים למשך דקה.
  4. אוספים את הפנינים במסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים, מסננים את עודפי המים ומגישים.
  5. מומלץ כתוספת יצירתית למלאבי או לעוגת גבינה.

FEINTIP