פניני קוקוס בניחוח ג’ינג’ר וחזה אווז מעושן

פניני קוקוס בניחוח ג’ינג’ר וחזה אווז מעושן

כמות: 500 מ"ל פנינים

מרכיבים

המצרכים לתמיסת קוקוס:

1 כוס (250 מ"ל) חלב קוקוס איכותי

3 כפות (45 מ"ל) מים

50 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות

1 כפית ג’ינג’ר טרי, חתוך לקוביות קטנות

קורט מלח

1 כפית (3 גרם) נתרן אלגינט

המצרכים לתמיסת סידן כלוריד:

1 כפית (4.5 גרם) סידן כלוריד

2 כוסות (500 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בסיר קטן נוזל קוקוס, מים, חזה אווז, ג’ינג’ר ומלח, מבשלים את התערובת לסף רתיחה מעל להבה קטנה מאוד, מסירים מהכיריים ומצננים לחלוטין.
  2. מסננים את תערובת הקוקוס אל קערת בלנדר, נפטרים מהמוצקים. מפעילים את הבלנדר במהירות נמוכה, מפזרים נתרן אלגינט על הנוזל. ממשיכים לערבל עד שהאבקה נספגת בנוזל. שומרים בצד 30-40 דקות כדי לאפשר לבועות לצאת.
  3. מערבבים בקערה רחבה סידן כלוריד עם 500 מ”ל מים עד להמסה.
  4. מוזגים דרך מסננת את תערובת הקוקוס לספריפיקטור, לוחצים על הכפתור ומטפטפים את התערובת לקערת תמיסת הסידן כלוריד. מניחים למשך דקה.
  5. אוספים את הפנינים במסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים, מסננים את עודפי המים ומגישים.
  6. מומלץ כתוספת יצירתית למרק אפונה או לעוף טנדורי.

FEINTIP