אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס קמח ומלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4. מתקבל בצק פרורי.
- מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ומהדקים לכדור בעזרת הידיים. מחלקים את כדור הבצק לשניים, משטחים כל חלק בעזרת הידיים על מנת שהרידוד יהיה קל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- מוציאים בכל פעם מחצית אחת של הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לעובי הרצוי בעזרת מכונת פסטה וחותכים לרצועות פטוצ’יני.
- מחממים במחבת גדולה שמן זית, מוסיפים שום ופלפל צ’ילי ומאדים כשתי דקות.
- מוסיפים למחבת עלי חובזה, מטגנים במשך 4 דקות עד לריכוך מלא של העלים ומתבלים במלח ופלפל.
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים במשך 2 דקות.
- מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת עם עלי החובזה. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מעבירים את הפסטה לקערת הגשה, בוצעים מעליה כדור מוצרלה בוראטה ומגישים חם.