אופן הכנת הקציצות:
- מכניסים לקערת התרמומיקס תפוח אדמה ובצל וטוחנים 10 שניות/ מהירות 6.
- מציבים את סלסלת הבישול מעל קערה עמוקה ומעבירים אליה את תערובת הבצל ותפוח האדמה.
- מועכים בעדינות את התערובת בעזרת מרית התרמומיקס על מנת להוציא ממנה כמה שיותר נוזלים ושומרים בצד.
- מכניסים לקערת התרמומיקס שום, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון וקינמון וטוחנים 5 שניות/ מהירות 6. דוחפים את התערובת מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס.
- מוסיפים לקערה בשר טחון, פירורי לחם, ביצה ואת תערובת הבצל ותפוח האדמה ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 5. מעבירים לקערה, מכסים ושומרים במקרר עד לבישול.
אופן הכנת הפסטה:
- יוצקים לקערת התרמומיקס מים והמלח ומרתיחים 10 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 4.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה, או לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הפסטה המבושלת מבעד לסלסלת הבישול, מערבבים עם 2 כפות שמן זית כדי שהפסטה לא תידבק ושומרים בכלי מכוסה.
אופן הכנת הרוטב והגשת המנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וטוחנים 5 שניות/מהירות 5. דוחפים את הבצל הטחון מדפנות הקערה לכיוון הלהב בעזרת מרית התרמומיקס.
- מוסיפים שמן זית, רסק עגבניות ופפריקה ומאדים 7 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- בזמן הבישול מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, מגלגלים לקציצות קטנות בקוטר 3-4 ס”מ ומניחים אותן שתי קומות כלי הורומה.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס עגבניות מרוסקות, סוכר, כמון, תימין, מלח ופלפל ומערבבים 30 שניות/ מהירות 7.
- מניחים את כלי הורומה במקומו על מכסה קערת התרמומיקס ומבשלים 16 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
- מסירים בזהירות את כלי הורומה מעל מכסה התרמומיקס ושמורים חם בצד.
- מוסיפים לרוטב שבקערת התרמומיקס את עלי הבזיליקום וטוחנים 10 שניות/ מהירות 6.
- מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת ומערבבים 20 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.
- מעבירים לקערת הגשה, מניחים מעל את הקציצות המאודות ומגישים חם.