אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס חלב, מלח, תמצית וניל, סוכר וחמאה ומבשלים 7 דקות/100°C/ מהירות 3.
- מוסיפים קמח ומערבבים 3 דקות/נגד כיוון הלהב/מהירות 3. דוחפים את הבצק לכיוון הלהב בעזרת המרית.
- מעבדים את הבצק 13 דקות/מהירות 3, או עד שהבצק מתקרר ומד-הטמפרטורה מורה על 50°C
- מפעילים את התרמומיקס 2 דקות/מהירות 3 ובמהלך הפעולה מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה דרך חור המכסה. מעבירים את הבצק החמים לשק זילוף מצויד בצנתר משונן בקוטר 1.5 ס”מ. שומרים בצד.
- שוטפים את קערת התרמומיקס ומניחים אותה במקומה.
- מחממים שמן בסיר לטיגון לטמפרטורה של 170°C
- מערבבים בצלחת שטוחה 50 גרם סוכר וקינמון.
- בזמן שהשמן מתחמם מכינים את רוטב השוקולד: מכניסים לקערת התרמומיקס שמנת מתוקה וקוביות שוקולד ומבשלים 5 דקות/60°C/מהירות 3. מעבירים לכלי הגשה ושומרים חם.
- מזלפים בעדינות משק הזילוף רצועות בצק באורך 8-10 ס”מ אל תוך השמן החם. מטגנים 3-4 רצועות בצק בכל פעם. מטגנים עד להשחמה, מעבירים את הצ’ורוס לנייר סופג בעזרת כף מחוררת ומגלגלים מיד בתערובת הסוכר והקינמון.
- מגישים את הצ’ורוס חמים ולצדם רוטב שוקולד חם.