קינוח בכוס של קרם בטטה עם מרנג שוויצרי

קינוח בכוס של קרם בטטה עם מרנג שוויצרי

כמות: 8 מנות

מרכיבים

החומרים לקרם בטטה:

500 גרם בטטה

5 עלי טרגון טרי

2 כפות סילאן

1/2 כפית מלח

 החומרים למרנג שוויצרי:

100 גרם חלבון נקי

200 גר סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. מניחים את הבטטות על מגש ומעבירים לתנור למשך 40 דקות או עד שהבטטות רכות במרכזן. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר.
  3. חוצים את הבטטות, מוציאים את הליבה ללא הקליפה ומעבירים לקערת התרמומיקס. מוסיפים את יתר חומרי הקרם וטוחנים 1 דקה / מהירות 10.
  4. טועמים שהקרם מתוק וטעים ומעבירים לשק זילוף.
  5. מניחים את מטרפת התרמומיקס במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס, מכניסים לקערה את החלבונים והסוכר ומקציפים 5 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2.5.
  6. ממשיכים להקציף לקירור המרנג עוד 6 דקות/ מהירות 3.
  7. מעבירים את המרנג לשק זילוף.
  8. מכניסים את שני שקי הזילוף לשק זילוף שלישי ומזלפים יחד בצורה ספירלית לכוסות הגשה. מגישים בטמפרטורת חדר.

FEINTIP

השחימו בעזרת ברנר את הקצוות של המרנג וקרם הבטטה לפני ההגשה.