אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת הקציצות: משרים את פרוסות הלחם במים למשך 5 דקות וסוחטים היטב. מעבירים לקערת התרמומיקס את החומרים לקציצות מלבד הלחם, הביצים והבשר וקוצצים 10 שניות/ מהירות 6. מוסיפים את הלחם, הביצים והבשר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 5. מעבירים את תערובת הבשר לקערה, מכסים ומניחים לחצי שעה במקרר. שוטפים היטב את קערת התרמומיקס.
- מבשלים את הפסטה: יוצקים לקערת התרמומיקס את המים ומוסיפים את המלח וכף שמן ומביאים לרתיחה 7 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 8 דקות (או ע”פ הוראות היצרן)/ נגד כיוון הלהב/ 100 מעלות/ מהירות בחישה עדינה. מסננים את הפסטה, נפטרים ממי הבישול, מעבירים את הפסטה לקערה ומערבבים אותה עם כף שמן זית על מנת למנוע מהפסטה להדבק. שומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל יחד עם שיני השום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מוסיפים את שמן הזית ומאדים 7 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומערבבים 30 שניות/ מהירות 7.
- מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, מגלגלים קציצות קטנות בקוטר 5 ס”מ ומניחים אותן במגש העליון של כלי הורומה. מכסים את כלי הורומה, מניחים אותו מעל מכסה קערת התרמומיקס ומבשלים 16 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
- מחזירים את הפסטה המבושלת אל סלסילת הבישול, מסירים את מגש הורומה מעל מכסה התרמומיקס, פותחים את המכסה, מוסיפים לרוטב את עלי הבזיליקום, מניחים את סלסלת הבישול עם הפסטה במקומה בקערת התרמומיקס, סוגרים את המכסה ומבשלים 2 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
- מוציאים את סלסילת הבישול בעזרת המרית מקערת התרמומיקס.
- טוחנים את הרוטב 7 שניות/ מהירות 10, פותחים את מכסה התרמומיקס, מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה, מניחים מעליה את הקציצות המבושלות, יוצקים מעל את הרוטב החם ומגישים מיד.