קציצות עוף ברוטב עגבניות

קציצות עוף ברוטב עגבניות

כמות: 12-15 קציצות

מרכיבים

החומרים לקציצות:

250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות של 4 ס"מ

200 גרם תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות של 4 ס"מ

100 גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים

120 גרם קישוא חתוך לפרוסות של 2 ס"מ

3 גרם (1 כפית) פפריקה מתוקה

קורט מלח

החומרים לרוטב:

100 גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים

15 גרם שמן זית

5 גרם (1 כפית) מלח

50 גרם רסק עגבניות איכותי

200 גרם עגבניות בשלות חתוכות לרבעים

500 גרם מים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את חומרי הקציצות וטוחנים 20 שניות/ מהירות 5. נעזרים במרית במהלך העבודה.
  2. סוחטים היטב את תערובת הקציצות מבעד לסלסלת הבישול ונפטרים עד כמה שניתן מעודפי נוזלים.
  3. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות במשקל 60 גרם (בגודל מישמש), מניחים אותן בשני מגשי הורומה ושומרים במקרר.
  4. שוטפים את קערת התרמומיקס ומחזירים למקומה. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים שמן זית ומלח ומאדים 6 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  5. מוסיפים לקערת התרמומיקס רסק עגבניות, עגבניות ומים, מניחים את כלי הורומה במקומו מעל קערת התרמומיקס ומבשלים 15 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  6. טוחנים את הרוטב 40 שניות/ מהירות 8 לקבלת מרקם חלק.
  7. מעבירים את הקציצות והרוטב לקערות הגשה ומגישים חם נעים.

FEINTIP

העשירו את רוטב העגבניות בעלי בזיליקום. הגישו לכל המשפחה את הקציצות ורוטב העגבניות עם פסטה או פתיתים.