רוטב חמאת עגבניות

רוטב חמאת עגבניות

כמות: מתקבל כ-750 גרם רוטב חמאה

מרכיבים

החומרים:

5 גרם מייצב לאמולסיות

500 גרם מיץ עגבניות טבעי

10 גרם מלח

2 גרם פלפל שחור טחון

250 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה :

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס את מיץ העגבניות, מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר ומעבדים במשך 3 דקות/ מהירות 5. תוך כדי עבודת התרמומיקס מוסיפים את המייצב לאמולסייה.
  2. בסיום הפעולה מפעילים שוב את התרמומיקס למשך 5 דקות/ מהירות 6. תוך כדי עבודת התרמומיקס מזלפים החמאה אל תוך הקערה בזילוף איטי עד שהחמאה נטמעת כולה.
  1. מעבירים לכלי אחסון.
  2. שומרים עד שבועיים במקרר. ניתן להקפיא ולהפשיר, מומלץ להפשיר במקרר.

FEINTIP

  • ניתן להכין את הרוטב גם ללא מעבד מזון. טורפים בעזרת מטרפה ידנית את כל החומרים, מלבד החמאה, במשך 3-5 דקות. יוצקים את החמאה אל התערובת תוך כדי טריפה עד שהיא נטמעת בתוכה.
  • מומלץ להשתמש כבסיס לרוטב חם למנות דגים או כממרח קר למנות ראשונות וברוסקטות.