רוטב חמאת עגבניות

רוטב חמאת עגבניות

כמות: מתקבל כ-750 גרם רוטב חמאה

מרכיבים

החומרים:

 5 גרם מייצב לאמולסיות
500 גרם מיץ עגבניות טבעי
10 גרם מלח
2 גרם פלפל שחור טחון
250 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לקערת מעבד מזון את כל החומרים, מלבד החמאה המומסת, ומעבדים במשך 3 דקות במהירות בינונית.
  2. בסיום הפעולה, מזלפים באיטיות את החמאה המומסת למעבד המזון, תוך כדי עבודה, עד שהחמאה נטמעת כולה.
  3. מעבירים לכלי אחסון.
  4. שומרים עד שבועיים במקרר. ניתן להקפיא ולהפשיר, מומלץ להפשיר במקרר.

FEINTIP

  • ניתן להכין את הרוטב גם ללא מעבד מזון. טורפים בעזרת מטרפה ידנית את כל החומרים, מלבד החמאה, במשך 3-5 דקות. יוצקים את החמאה אל התערובת תוך כדי טריפה עד שהיא נטמעת בתוכה.
  • מומלץ להשתמש כבסיס חם למנת דגים או כממרח קר למנות ראשונות וברוסקטות.