אופן הכנה:
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט.
- מעבירים את עצמות הבקר, הבצל, הגזר והסלרי לתבנית, מערבבים אותם עם השמן וצולים בתנור כחצי שעה, עד להזהבה.
- מעבירים לסיר גדול את העצמות והירקות הצלויים. מוסיפים לסיר את שאר החומרים, למעט המסמיך לרטבים, ומביאים לרתיחה.
- כשהנוזל בסיר רותח, מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה ומכפים את הקצף שנוצר בעזרת מצקת. ממשיכים לבשל בבעבוע עדין למשך 4-12 שעות, בהתאם לטעמכם.
- מסננים את הנוזל ונפטרים מהעצמות והירקות.
- מחזירים את הנוזל לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים את המסמיך לרטבים וטורפים היטב בעזרת בלנדר מוט או מעבירים לתרמומיקס ומערבבים 30 שניות/ מהירות 7 עד להסמכה.
- ניתן להקפיא את הציר הסמיך. ניתן לחמם או להרתיח את הציר הסמיך.