רוטב קרמל

כמות: מתקבל כ-250 מ"ל רוטב סמיך

מרכיבים

החומרים:

200 גרם סוכר לבן

100 גרם מים רותחים

5 גרם מסמיך לרטבים חמים

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בסיר מעל להבה בינונית את הסוכר ומבשלים לקרמל.
  2. יוצקים בזהירות את המים הרותחים אל הסיר עם הקרמל וממיסים יחד תוך ערבוב בכף עץ.
  3. מסירים את הסיר מהכיריים.
  4. מוסיפים מיד לסיר את המסמיך וטורפים היטב בעזרת בלנדר מוט, או מעבירים לקערת התרמומיקס, מוסיפים את המסמיך וטורפים 30 שניות/ מהירות 7 עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  5. שומרים עד שבוע במקרר. ניתן להקפיא ולהפשיר, מומלץ להפשיר במקרר.

FEINTIP

  • מומלץ להשתמש חם כרוטב לגלידות וקינוחים.
  • מומלץ להשתמש כבסיס למנות אחרונות או כציפוי לקינוחי כוסות או קינוחי שכבות כרוטב קר.