רוטב קרמל

כמות: מתקבל כ-250 מ"ל רוטב סמיך

מרכיבים

החומרים:

200 סוכר לבן
100 מים רותחים
5 גרם מסמיך לרטבים

אופן הכנה:

  1. ממיסים את הסוכר בסיר בינוני ומבשלים לקרמל.
  2. יוצקים בזהירתו את המים הרותחים אל הסיר עם הקרמל וממיסים יחד.
  3. מסירים את הסיר מהכיריים.
  4. מוסיפים לסיר את המסמיך וטורפים היטב בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  5. שומרים עד שבוע במקרר. ניתן להקפיא ולהפשיר, מומלץ להפשיר במקרר.

FEINTIP

מומלץ להשתמש כבסיס למנות אחרונות או כטופינג לקינוחי כוסות או קינוחי שכבות  וכמובן  בתור רוטב לגלידות.