ריבת תותים

מרכיבים

החומרים:
500 גרם תותים, חצויים
20 גרם מיץ לימון
375 גרם סוכר

אופן ההכנה:
1. שמים תותים, מיץ לימון וסוכר בקערת הערבוב. מניחים את יחידת הוורומה
ללא המכסה במקום כוסית המדידה על קערת הערבוב ומבשלים
35-40 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1 (ראו טיפ).
2. בוחנים את נקודת הקרישה של הריבה(ראו טיפ), יוצקים לצנצנות מעוקרות
וסוגרים מיד את המכסים המתברגים. הופכים את הצנצנות ל 10- דקות ואז
הופכים אותן חזרה ומצננים. מגישים או מאחסנים במקום קריר ויבש.

FEINTIP

  • השתמשו בפרי בשל בלבד למתכון.
  • מבחן נקודת הקרישה: הקפיאו צלוחית (5-10 דקות). שימו כפית ריבה על הצלוחית שהוקפאה. כשהריבה על הצלוחית מצטננת, העבירו בה אצבע. אם נוצרים קמטים על פני הריבה, היא מוכנה. אם לא, הרתיחו את הריבה עוד שתי דקות ואז בחנו שוב.
  • כדי להבטיח שימור לאורך זמן, נקו את הצנצנות היטב במים חמים וסבון, ייבשו בתנור בחום נמוך או שיטפו במדיח כלים. העבירו את הריבה לצנצנות כשהן עדיין חמות והמשיכו לפי הנחיות המתכון.
  • זהו מתכון ריבה מסורתי שבו הסוכר משמש חומר השימור וההסמכה היחיד. הודות לתכולת הסוכר הגבוהה אפשר לאחסן את הריבה מחוץ למקרר במשך חודשים. אחרי שפותחים את הצנצנת, שימרו אתה במקרר עד חודש.
  • תוכלו לצמצם את כמות הסוכר עד 350 גרם, אך אז יש לאחסן את צנצנת הריבה במקרר והיא תישמר לזמן קצר יותר.
  •  הוסיפו תפוח (150 גרם) ל-500 גרם הפרי. הפקטין בתפוח יעזור לריבה להגיע מהר יותר לנקודת הקרישה.