שניצל תירס

כמות: 4 מנות

מרכיבים

החומרים לעיסת בסיס:

20 גרם מייצב לקציצה במקום ביצה

200 גרם מים / נוזל / מרק

החומרים לשניצל:

100 גרם מים

120 גרם + 150 גרם גרגירי תירס

7 גרם מלח

½ כפית פלפל שחור

1 שן שום

50 גרם עיסת בסיס

החומרים לטיגון ולציפוי:

שמן לטיגון

100 גרם קורנפלור

100 גרם מים

100 גרם פירורי לחם

אופן הכנת עיסת בסיס:

  1. טוחנים את כל החומרים היטב במעבד מזון במשך דקה לקבלת עיסה דביקה.
  2. מעבירים את העיסה לכלי אטום ושומרים במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת השניצל תירס:

  1. טוחנים היטב מים, 120 גרם תירס, מלח, פלפל שחור ושום .
  2. מוסיפים את עיסת הבסיס ומערבים היטב לפיזור מיטבי וקבלת מרקם משחתי סמיך.
  3. מוסיפים לתערובת 150 גרם גרגירי תירס ומערבבים לעיסה אחידה.
  4. יוצקים את העיסה לתבנית שקעים בגובה 1 ס”מ ומקפיאים למשך 8 שעות.
  5. מוציאים את הקציצות הקפואות מהמקפיא.
  6. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מחממים מחבת עם שמן.
  7. מערבבים מים וקורנפלור, טובלים את הקציצה בבלילת הקורנפלור, מצפים בפירורי לחם ומטגנים במחבת, 2 דקות מכל צד.
  8. מעבירים את הקציצות המטוגנות למגש, מעבירים לאפייה בתנור למשך 5 דקות ומגישים חם.

FEINTIP