Conquistador

כמות: מנה אחת

מרכיבים

Conquistador

החומרים לקרח בטעם לימון:

2 כפות מיץ לימון

1/2 כוס מים

החומרים לסירופ טוניק-אניס:

2 כפות מיץ אשכוליות

1.5 כפות זרעי שומר

1 כף כינין טחון (קשה להשיג בארץ)

4 יחידות כוכב אניס

2 כפות מיץ ליים

קליפת ליים מגוררת

קליפת חצי תפוז מגוררת

4 כוסות מים

2.5 כוסות סוכר

2 כפות חומצה ציטרית

קורט מלח ים אטלנטי

החומרים לקוקטייל:

2 כפיות זרעי שומר טחונים

1/2 כפית פלפל קיין טחון

1 כף מלח ים אטלנטי טחון

1/4 תפוח עץ גרני סמית’

1/4 גבעול סלרי

3 פלחי לימון (שמיניות לימון)

30 גרם מי סודה קרים

55 גרם ג’ין (מומלץ Bombay sapphire)

30 גרם סירופ טוניק-אניס

30 גרם סודה

מתכון אחד של קרח לימון

פרחי שומר וכוכב אניס לקישוט

אופן ההכנה:

מכינים את קוביות הקרח:

  1. מערבבים מיץ לימון ומים, מעבירים לתבנית קרח ומקפיאים

מכינים סירופ טוניק-אניס:

  1. מעבירים לקערת התרמומיקס מיץ אשכוליות, זרעי שומר, כינין, כוכבי אניס, מיץ ליים, קליפה מגוררת של ליים ותפוז ומים ומבשלים 45 דקות / 90 מעלות / מהירות 2 עד לצמצום קל.
  2. מוסיפים סוכר, חומצה ציטרית ומלח ומבשלים עוד 1 דקה / 90 מעלות / מהירות 2 עד להמסת הסוכר.
  3. מסננים ומצננים היטב את הסירופ במקרר.

מכינים את הקוקטייל:

  1. מערבבים את זרעי השומר, פלפל קיין ומלח, מפזרים בצלחת שטוחה ושומרים בצד.
  2. מעבירים לקערת התרמומיקס תפוח עץ וגבעול סלרי וטוחנים 5 שניות / מהירות 5, נעזרים במרית על מנת לדחוף את התערובת לכיוון הלהב וחוזרים על הפעולה עד לקבלת מחית חלקה. מסננים את הנוזל דרך מגבת בד אל תוך שייקר.
  3. מרטיבים שפת כוס בפלח לימון אחד וטובלים בתערובת זרעי השומר והמלח.
  4. מוזגים בזהירות את הסודה לכוס.
  5. סוחטים את שני פלחי הלימון הנותרים לתוך השייקר, מוסיפים ג’ין, סירופ טוניק-אניס וקרח לימון.
  6. מכסים ומשקשקים את השייקר, מסננים את הנוזל אל תוך הכוס, מקשטים בפרח שומר וכוכב אניס ומגישים.

FEINTIP