קרם בורלה עם קליפות הדרים מסוכרות

קרם בורלה עם קליפות הדרים מסוכרות

מרכיבים

8 מנות | 30 דקות

מה צריך לקליפות הדרים מסוכרות?
רצועות דקיקות של קליפה מלימון אחד
רצועות דקיקות של קליפה מתפוז אחד
חצי ליטר + חצי ליטר + 300 מ“ל מים
300 גרם סוכר

ולקרם ברולה?
200 גרם סוכר
חצי מקל וניל
1 ליטר חלב
10 חלמונים
40 גרם קורנפלור (או קמח תפו“א)
קורט מלח
קליפת תפוז מגוררת משני תפוזים
3 כפות ליקר גרן־מרנייה (או ליקר תפוזים)

ולהגשה?
סוכר

מה לעשות?

  1. תחילה מכינים את קליפות ההדרים המסוכרות, מכניסים את רצועות קליפות ההדרים יחד עם חצי ליטר מים לקערת התרמומיקס ומבשלים 5 דקות / 100 מעלות / נגד כיוון השעון / מהירות בחישה עדינה.
  2. מסננים את הקליפות בעזרת סלסילת התרמומיקס ונפטרים ממי הבישול, מעבירים אותן חזרה לקערת התרמומיקס, מוסיפים חצי ליטר מים ומבשלים 5 דקות / 100 מעלות / נגד כיוון השעון / מהירות בחישה עדינה.
  3. מסננים שוב את הקליפות בעזרת הסלסילה ונפטרים ממי הבישול, מעבירים אותן חזרה לקערת התרמומיקס, מוסיפים 300 מ“ל מים ו־300 גרם סוכר ומבשלים 14 דקות / טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון השעון / מהירות בחישה עדינה. שומרים במקרר את הקליפות בסירופ בצנצנת אטומה.
  4. מכינים את הקרם ברולה, מעבירים לקערת תרמומיקס נקייה את הסוכר ואת חצי מקל הווניל וטוחנים 30 שניות/ מהירות 10.
  5. מניחים את המטרפה במקומה מעל הסכין שבקערת התרמומיקס, מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים 15 שניות / מהירות 3.
  6. מבשלים את התערובת 11 דקות / 90 מעלות/ מהירות 2, לאחר סיום הבישול מערבבים עוד 2 דקות / מהירות 2.
  7. מעבירים את הקרם לכלי הגשה אישיים עשויים פורצלן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד שהקרם יציב וקר (לפחות לשלוש שעות).
  8. ממש לפני ההגשה, מוציאים את הכלים מהמקרר, זורים שכבה דקה ואחידה של סוכר מעל פני הקרם, מקרמלים בעזרת ברנר ידני או מעבירים מתחת לגריל התנור עד שהסוכר מתקרמל. נזהרים שהקרמל לא יישרף. מניחים מעל כף של קליפות הדרים מסוכרות ומגישים מיד לאחר שהקרמל מתקשה.

FEINTIP

מומלץ להכין את קרם הברולה כיום לפני ההגשה. אם אין לכם קערות הגשה אישיות, אפשר ליצוק את הקרם המבושל לקערת הגשה מרכזית עם שוליים נמוכים ולהגיש את הקרם ברולה למרכז השולחן.