DoughnutBurger

כמות: 10 מנות

מרכיבים

החומרים לבצק הסופגניות:

50 גרם חמאה

420 גרם קמח לבן

50 גרם סוכר

1 ביצה

165 גרם מים

12 גרם שמרים יבשים

החומרים להמבורגר של כרמל:

700 בשר בקר טחון (75% כתף + 25% אנטרקוט)

1 בצל חתוך לרבעים

4 כפות קטשופ

1כפית מלח

מעט פלפל שחור

חומרים נוספים:

שמן קנולה לצלייה

החומרים ל DoughnutBurger :

1 בצק סופגניות (מתכון לעיל)

10 המבורגרים של כרמל (מתכון לעיל)

200 גרם גבינת צ’דר מגוררת

שמן לטיגון עמוק

 

בצק לסופגניות
אופן ההכנה:
  1. מכניסים לקערת התרמומיקס חמאה וממיסים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 3.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומתפיחים במשך 30 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
המבורגר של כרמל
אופן ההכנה:
  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל וטוחנים 8 שניות/ מהירות 8.
  2. מעבירים את הבצל לקערת ערבוב, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. צרים מתערובת הבשר 10 קציצות המבורגר במשקל של 80 גרם כל אחת.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן, צולים היטב את הקציצות משני צדיהן עד לקבלת מידת העשייה הרצויה. שומרים בצד.
DoughnutBurger
אופן ההכנה:
  1. מעבירים את בצק הסופגניות למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-10 כדורים במשקל 90 גרם כל אחד, מניחים מעליהם מגבת בד נקייה ומתפיחים 15 דקות.
  2. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 10 ס”מ ובעובי ½ ס”מ, מניחים כף גבינת צ’דר במרכז העיגול, מניחים מעל המבורגר ומעליו עוד כף גבינת צ’דר. עוטפים את ההמבורגר בשולי הבצק, מהדקים היטב את הקצוות ומכדררים.
  3. מניחים את הכדורים לתפיחה נוספת של 15 דקות.
  4. יוצקים שמן לסיר טיגון ומחממים לטמפרטורה של 180 מעלות.
  5. מטגנים בשמן את הסופגניות עד לקבלת גוון שחום-זהוב משני צדיהן.
  6. מוציאים את הסופגניות ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  7. מגישים את הסופגניות החמות בליווי צ’יפס, חרדל ומלפפונים מוחמצים.

FEINTIP