Thandai

כמות: 4-6 מנות

מרכיבים

החומרים:

1/3 כוס שקדים שלמים מולבנים
3 כפות גרעיני מלון (רצוי מסוג קנטלופ)
3 כפות פרג
2 כפות אגוזי קשיו שלמים טבעיים
1.5 כפות פיסטוק קלוף טבעי
1/2 ליטר מים
4 כוסות חלב 3%
1.5 כוסות סוכר
8  חוטי זעפרן
1 כפית זרעי שומר
10 גרגירי פלפל שחור
1 מקל קינמון באורך 2.5 ס"מ
20 עלי כותרת של ורדים (טריים או יבשים)

אופן ההכנה

  1. משרים שקדים, גרעיני מלון, פרג, אגוזי קשיו ופיסטוקים בחצי ליטר מים לשעה. מסננים, נפטרים מהמים ושמורים בצד.
  2. מעבירים לקערת התרמומיקס חלב, סוכר וחוטי זעפרן ומבשלים 6 דקות / 100 מעלות / מהירות 2. שומרים בקערה בצד.
  3. קולים במחבת רחבה זרעי שומר, גרגירי פלפל שחור, תרמילי הל ומקל קינמון 4 דקות מעל להבה נמוכה עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ניחוח. שומרים בצד.
  4. מכניסים לתרמומיקס את תערובת האגוזים המושרים יחד עם התבלינים הקלויים, עלי הורד וכף אחת של החלב המתובל וטוחנים היטב 10 שניות/ מהירות 10. נעזרים במרית התרמומיקס על מנת לדחוף את התערובת לכיוון הלהב וחוזרים על פעולת הטחינה פעם נוספת.
  5. יוצקים לקערת התרמומיקס את שאר החלב המתובל ומערבבים 10 שניות / מהירות 3. מסננים היטב דרך מגבת בד סטרילי ומצננים היטב.
  6. מערבבים את התערובת המצוננת יחד עם ג’ין, מחלקים לכוסות הגשה ומעטרים באגוז מוסקט, קשיו, פיסטוק ועלי ורדים. מגישים מיד.

 

 

FEINTIP