המטבח המושלם לאוהבי האפייה והקונדיטוריה
הנך כאן:
המטבח המושלם לאוהבי האפייה והקונדיטוריה

המטבח המושלם לאוהבי האפייה והקונדיטוריה

אם גם אתם, ממש כמונו, אוהבים את עולם האפייה והקונדיטוריה, נושמים צבעים ומרקמים מיוחדים, מתלהבים משוקולד במילויים מפתיעים ומתרגשים מול חלון התנור כשהעוגה מתרוממת – הניוזלטר הזה הוא בשבילכם!

היום אנו שולחים לכם ניוזלטר עמוס בכל טוב מלא טיפים פרקטיים שישדרגו את חווית האפייה הביתית שלכם לרמת קונדיטוריה בפריז, כולל טיפים מצוינים מיאנינה מירסקי בלוך מסטודיו לאפייה ‘פקאל’ה’, שמלבד הטיפים גם מפנקת אותנו בהטבה שווה בסוף.

מוכנים?

חם פה או שזה רק אני?

בניוזלטר הקודם שלנו ציינו את החשיבות שיש לתת למרחק ולמיקום המשולש החשוב במטבח: מקרר- עמדת הכנה – עמדת בישול, כדי לשפר את האפקטיביות שלכם במטבח. כעת, אנחנו רוצים להוסיף טיפ חשוב לתוך המשולש: מיזוג אוויר.
כשמתכננים מטבח בארץ אל תשכחו את העובדה שישראל היא פשוט מדבר אחד גדול. החום והלחות לא משפיעים רק על רמת העצבים של האנשים שמסתובבים במטבח, אלא גם על האוכל. בטח כשמדובר בהתפחה, ברידוד ועבודה עם בצקים עשירים בחמאה או על טמפרור שוקולד. השילוב שבו מודדים 50 מעלות בצל ביחד עם תנור טורבו שעובד במטבח הוא שילוב קולוסאלי במידה ואין מיזוג אוויר מתאים באזור.


המזווה המושלם שלי

ישנם מספר חומרי גלם שכל קונדיטור ביתי חייב שיהיה לו במזווה. כדי לעשות סדר, חילקנו את חומרי הגלם ל-3 קטגוריות: יבש, קר, קפוא. בכל אחד מהם תמצאו את חומרי הגלם שחובה שיהיו בכל בית של אופה חובב.

מזווה יבש: חומרי הגלם שיושבים להם בנעימים בארון חשוך ללא לחות רבה. וכשאנחנו אומרים יבש, הכוונה למזווה יבש, לא בהכרח לחומרים גלם יבשים. אז מה חובה שיהיה שם? קמחים, שמרים יבשים, סודה לשתייה, אבקת אפייה, תמצית וניל (ותמציות טעם נוספות), אבקת קקאו, קורנפלור, סוכר חום ולבן, מייפל, דבש, שקדים וצימוקים למיניהם וכמובן – שוקולד (כן כן במזווה יבש, וחלילה לא במקרר!).

מזווה קר: חומרי הגלם שדורשים קירור באופן שוטף, שכדאי שיהיו תמיד בכל מקרר של אופה מוכנים לשימוש בכל רגע של השראה הם חלב, ביצים, חמאה, שמנת, גבינות למיניהן, פירות וקונפיטורות.

מזווה קפואים: חומרי הגלם שטוב לכולם שיגורו במקפיא הם מגוון פירות, לרוב אקזוטיים שיוכלו לשמור את הטריות שלהם במקפיא, כמו פירות יער, תותים, מנגו, אננס וכו’, גלידות ובצקים מוכנים.


ואם קמח, אז איך נכון לשמור עליו?

קמחים הם מוצר יסוד בביתו של הקונדיטור ולכן חשוב לשמור עליהם מכל משמר. אז איך נכון לעשות את זה? בעזרת שלושת הכללים הבאים: קור, חושך ואיטום.
קור: בתוך קמח יש שמנים טבעיים שחשוב לשמור שלא יתעפשו. מקפיא יהיה המקום הטוב ביותר לעשות זאת, אבל זה בסדר גם להשאיר אותו בארון סגור וקריר.
חושך: אור הוא מקדם חמצון שאינו רצוי לקמח. החמצון פוגע בתכונותיו הרצויות ומקצר את חייו.
איטום: קמח יכול להתחמצן במגע עם אוויר ולכן עדיף לו להיות במיכל אטום. שקיות הנייר שהקמח נמצא בהן הן אחלה לאריזה בחנות, אבל בבית, ברגע שפתחנו את השקית כדאי להכניס אותו למיכל שניתן לאטום ורצוי אפילו בוואקום, עם או בלי שקית האריזה המקורית.


אלו 5 כלים מיוחדים שלדעתנו כדאי שיהיה לכל קונדיטור במטבח:

כדי להפוך את חיי הקונדיטור שלך לקלים וחכמים יותר, חשוב להשתמש בכלי אפייה נכונים. לכולנו יש

כבר במטבח לקקן, קערה גדולה ומקציף כלשהוא, אבל הנה מספר כלים מיוחדים לאופים ששווה להכיר   שיהפכו את העבודה הרגילה לאומנות קולינרית:

  • פינצטה ארוכה: בעזרת הפינצטה תוכלו להניח ולסדר עיטורים מיניאטוריים מופלאים.
  • מיקרופליין: מגרדת עדינה לגרור מושלם ומדויק של קליפת הדרים, שוקולד ותבלינים.
  • מיכל זילוף + פיות מתחלפות: בלי קשר לשקיות זילוף, עכשיו אנחנו בליגה של הגדולים. מיכל זילוף עם פיות מתחלפות יאפשר לכם מגוון ענק של זילופי בצק רך לעוגיות.
  • משפך נירוסטה בעל פיה רחבה במיוחד: יאפשר לכם מזיגה נוחה של ריבות ורטבים לצנצנות ולבקבוקים הממותגים שלכם.
  • ספריפיקטור: הכלי שישנה את המטבח שלכם מקצה לקצה. מדובר במכשיר שמייצר פניני ג’ל מולקולריות מכל נוזל שהוא. בעזרתו תוכל לייצר פניני קאמפרי וורודים לקוקטייל, פניני וניל לקאפקייקס ופניני קפה מלאי טעם לטרמיסו.

וזה בדיוק הזמן להתנסות בספריפיקטור בעצמכם. קבלו מאיתנו 50% הנחה ייחודית למנויי הניוזלטר שלנו עם קוד קופון: FCSPH11 


ולסיום, טיפ השף והטבה מתוקה במיוחד

הפעם, קבלו טיפ מיאנינה מירסקי בלוך, בעלת סטודיו האפייה פקאל’ה, בית ספר ללימודי אפייה וקונדיטוריה שמכשיר אופים חובבנים ומקצועיים ברזי הפטיסרי והקונדיטוריה, זהו טיפ המיועד לאלו שרוצים לפתוח עסק ביתי בעולם האפייה:

“אחד הדברים החשובים כשרוצים לפתוח עסק עצמאי בתחום הקולינריה הוא לבנות קולקציה של מוצרים שאתם מתחברים אליהם ומייצגים אתכם בצורה כלשהיא. כשאני רואה קינוחים של קונדיטורים מסוימים, אני ישר מזהה מי עומד מאחורי המוצר וידו של איזו קונדיטור הכינה אותו. חשוב להביא את הייחודיות שלכם ולייצר סימן היכר. חשוב לבדל את עצמכם כדי שהקינוחים שלכם לא יראו אותו דבר כמו של אחרים ובעזרת זה למשוך קהל.

טיפ נוסף שאשמח לחלוק הוא על קניית חומרי גלם. בהתחלה כשפותחים עסק עצמאי, חושבים שצריך לקנות בכמויות קטנות, כדי לא לבזבז. אבל זו טעות, כי בסופו של דבר, זה הרבה יותר יקר. תתפלאו לגלות, אבל לא מעט חומרי גלם בתחום האפייה והקונדיטוריה נשמרים בדרך כלל המון זמן. הם לא מתקלקלים מהר, ולכן עדיף לקנות בכמויות גדולות יותר. למשל אם צריך לקנות שקדים, אין סיבה לקנות קילו אחד, הרבה יותר משתלם לקנות שק של 10 קילו. העלות לקילוגרם שמתקבלת במקרים האלו היא נמוכה בהרבה, ובעסק המספרים האלו משמעותיים.”

ולסיום מתוק, יאנינה מעניקה לכם 20% הנחה לקורס “פקא’לה אונליין” – שיעורי קונדיטוריה מצולמים, שזמינים בכל שעה ובכל מקום. בכל שבוע היא מעלה מתכון חדש ומפורט עם כל הסודות הגדולים לאפייה. שווה!
למימוש ההטבה היכנסו לאתר שלה והזינו קוד קופון: bake20

 רוצים להמשיך לעקוב אחריה? 

השאירו תגובה