חיפוש
חיפוש
Close this search box.
חיפוש

המדריך לאביזרי המיקסר השונים

אביזרי המיקסר השונים ואיך להשתמש בהם

לרבים מכם כבר יש במטבח תרמומיקס המבצע פעולות בישול רבות, ביניהן גם את פעולת לישת הבצק והקצפות שונות, אך סביר להניח שבמטבח שלכם עדיין עומד מיקסר אהוב ואמין ומחכה לשעתו היפה.

עבור אלו מבינכם שיש להם מיקסר כזה, וגם לאלו שעדיין אין, קבלו מאתנו את המדריך לאביזרי המיקסר השונים וכיצד להשתמש בהם.

יחד עם רוב המיקסרים מגיעים אביזרים שונים, אולם בחלק מהמתכונים הקוראים לשימוש במיקסר לא תמיד מצוין האביזר הספציפי שבו צריך להשתמש. אם אינכם קונדיטורים מוסמכים, קרוב לוודאי שיהיה לכם קשה לבחור איזה מבין אביזרי המיקסר הוא המתאים ביותר למתכון.
 
שימוש באביזר לא נכון עלול להוביל לכישלון באפייה או פשוט לפגוע בתערובת הבלילה בגלל ערבוב לא מדויק, אבל גם עלול לפגוע במיקסר שלכם.

מערבבים בכיף

ממערבל שטוח ועד וו לישה ובלון הקצפה, המדריך הזה יסביר לכם כל מה שרציתם לדעת ולא היה לכם את מי לשאול על אביזרי המיקסר השונים ולאיזה שימוש הם מתאימים ביותר, כך שבפעם הבאה שתחליטו לפצוח בפרויקט אפייה תוכלו לבחור את האביזר הנכון.

1. מערבל שטוח

המערבל השטוח (הידוע גם בשם וו גיטרה) הוא קרוב לוודאי האביזר הוורסטילי ביותר מכיוון שהוא יכול לשמש לערבוב יסודי של כל סוגי התערובות. הוא יעיל ביותר עבור הקרמה של סוכר וחמאה המעניקה לעוגות ולקאפקייקס מרקם אוורירי.

המערבל השטוח מתאים לערבול מגוון מתכוני בלילות כבדות כמו עוגות, עוגיות, פרוסטינג, פירה תפוחי אדמה ואפילו תערובת בשר לקציצות.

אם יש לכם התלבטות, תמיד בחרו במערבל שטוח. הוא ייתן לכם תוצאה טובה, כל עוד לא מדובר בערבוב תערובות כבדות וקשות במיוחד או בצורך להקציף.

2. וו לישה

כאשר עובדים עם בצקים כבדים במיוחד כמו לחם, פיצה או פסטה, וו לישה הוא הבחירה הנכונה. בחירה בכל אביזר אחר עלולה לגרום למיקסר להתאמץ ולהתחמם יתר על מידה ולגרום להרס שלו.

המכניזם של הוו מדמה לישה בעזרת הידיים. אם תשתמשו בוו לישה, המיקסר שלכם יתאמץ פחות. צורתו מאפשרת לו להתמודד עם האלסטיות של הבצק, והלישה היא אפקטיבית מאד ועוזרת לייצר את רשת הגלוטן הידועה בחשיבותה.

וו לישה מגיע בשתי צורות:

צורת : C וו לישה זה מעוצב בצורת האות C, שהומצא ראשון, עובד ע"י גירוד ודחיפה של הבצק מדופן קערת הערבוב.

צורת ספירלה : וו לישה זה הומצא בהמשך, ומתאים גם הוא לעבודה עם בצקים כבדים ואלסטיים, אבל פועל בדרך שונה: במקום לגרד את הבצק מדופן הקערה, הוא דוחף את הבצק מתחתית הקערה.

שני סוגי ווי לישה אלה שווים בטיבם ללישת בצק, אז השתמשו באביזר וו הלישה שקבלתם יחד עם המיקסר שלכם.

3. בלון הקצפה

דברי מאפה בעלי מרקם קליל כמו עוגת שיפון או עוגות טורט הן בעלות מקרם אוורירי הנוצר מהקצפת חלבוני ביצים. בלון ההקצפה המגיע עם המיקסר הוא המקבילה המכנית של הקצפה ידנית בעזרת מטרפה. הוא מערבב ובוחש כמו המערבל השטוח, אבל צורתו דמוית הבלון מאפשרת לו להחדיר יותר אוויר אל החלבונים. כך ניתן לקבל קצף חלבונים או מרנג, להקציף שמנת לקצפת, או תערובות לעוגות אווריריות, או להכין פרוסטינג לציפוי.

אם אתם מערבבים כמות גדולה של חלבונים בלון ההקצפה יעזור לכם להגיע למרקם אוורירי ביעילות ובמהירות. אתם יכולים לשלוט במהירות ובזמן ההקצפה ולהשיג תוצאות שונות של בלילות ותערובות בהתאם לצורך שלכם. מתכון הדורש בדרך כלל פסגות רכות, פסגות יציבות או פסגות נוקשות, והתוצאה תלויה במהירות ובזמן שתגדירו.

הימנעו מלהשתמש בבלון ההקצפה בהכנת תערובות כבדות כמו מאפינס, עוגות בחושות או בצקים ללחם. שימוש כזה עשוי לפגוע במבנה בלון ההקצפה ולגרום לו נזק.

4. מערבל בעל דופן גמישה

במספר דגמים של מיקסרים תמצאו אביזר נוסף מצורף, שנראה בדיוק כמו המערבל השטוח, אך צד אחד שלו עשוי מסיליקון גמיש במקום חומר מוצק. יתרונו של הסיליקון הגמיש, שהוא מאפשר בו-זמנית לערבב ולגרד את דופן הקערה תוך כדי עבודת המיקסר, ומייתר את הצורך לעצור מידי פעם את פעולת הערבוב ולהשתמש בלקקן על מנת לגרד את דופן הקערה.

שימוש באביזר זה מומלץ במיוחד בעבודה עם חומרי גלם הנוטים להידבק לקערת הערבוב כמו דבש , שוקולד או גבינת שמנת. כמו כן, אפשר להיעזר באביזר הזה כשיוצקים בלילה מקערת הערבוב של המיקסר לתבנית כדי למנוע בזבוז.

מיקסר של מקצוענים בבית

עיצוב אביזרי המיקסר השונים נועד לאפשר לכם להשיג מרקמים אופטימליים לבצקים, לבלילות או לקצפות שאתם מכינים. שימוש באביזר הנכון יאפשר לכם להשיג את כל אלה, אבל לא פחות חשוב, ישמור ויגן על המיקסר שלכם מתקלות.

 

במידה וחיפשתם מיקסר איכותי שעובד ללא הפסקה, תוכלו למצוא בקטלוג שלנו מבחר מיקסרים שנועדו ללישת בצק המשמשים בדרך כלל בבתי-מאפה, פיצריות וקונדיטוריות ומלושים המתאימים ללישת בצקים רכים וקשים. המיקסרים עשויים מחומרים חזקים בטכנולוגיה מתקדמת, כך שיעמדו בעומסים הגדולים ויתנו תוצאות של לישה המקצועית במטבח הביתי שלכם.

 

את המיקסר השולחני הקומפקטי של חברת SPAR תוצרת טאיוואן תוכלו להציב אצלכם על הדלפק במטבח וליהנות מיכולותיו. למיקסר קערת ערבוב גדולה במיוחד בנפח של 7.6 ליטר, הוא מצוייד במגן ביטחון, יש לו 3 מהירויות והוא מתוכנן לעבודה בעומס גבוה. המיקסר מגיע כמובן עם האביזרים המתאימים: מערבל שטוח, וו לישה ובלון הקצפה העשויים כולם נירוסטה איכותית ועמידה.

למידע נוסף >>> לחצו כאן

אפייה מהנה :)

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL