אופן ההכנה:
- מחממים מעל להבה גבוהה שמן זית במחבת רחבה בעלת דופן. מכניסים למחבת בצל ומאדים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים שום, תימין, מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון ופלפל שאטה וממשיכים לאדות שתי דקות נוספות. מוסיפים למחבת בשר טחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מבושל ורוב הנוזלים התאדו. מצננים היטב את התערובת.
- מעבירים את תערובת הבשר לקערה רחבה, ובמידת הצורך מפוררים בעזרת מזלג גושים שנותרו בה.
- מוסיפים לתערובת זיתים וביצים קשות ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח לפי טעם.
- מחממים תנור ל- C°200, מרפדים 2 מגשי אפייה בנייר אפייה.
- מוצאים את חבילת הבצק מהמקרר, מניחים עיגול אחד של בצק בכף היד, ממלאים במרכז העיגול שתי כפיות של תערובת המילוי, מקפלים את הבצק ליצירת חצי סהר ממולא ומהדקים את קצות השוליים. בשלב זה ניתן להדק את השוליים בקיפול הקלאסי של אמפנדס.
- מניחים את האמפנדס הממולאות בשתי תבניות האפייה המרופדות בנייר אפייה, מברישים את פניהן בביצה טרופה ואופים בתנור (C°200) במשך 14 דקות או עד שפני המאפים שחומים.
- מוציאים מהתנור ומגישים חם.