אצבעות דג אפויות

אצבעות דג אפויות

כמות: כ 20 אצבעות דג

מרכיבים

החומרים לקציצות:

300 גרם פילה דניס (ללא עצמות ועור)

200 גרם פילה מוסר/אמנון (ללא עצמות ועור)

מיץ מ1/4 לימון

1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים

1 צרור פטרוזליה (רק עלים)

2-3 פרוסות לחם/חלה מאתמול ללא קשה מושרת במים כחמש דקות

2 ביצים

30 גרם שמן זית

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית מלח

החומרים לבלילה:

140 גרם קמח

70 גרם מים

1 ביצה

1/4 כפית מלח

החומרים לציפוי:

פירורי לחם יפניים- פנקו

אופן ההכנה:

מכינים את תערובת הקציצות:

  1. מכניסים לקערת ערבוב גדול הדגים. מוסיפים את מיץ הלימון ומשרים בצד כחצי שעה.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל והפטרוזיליה וקוצצים 7 שניות/ מהירות 5.
  3. מוסיפים את חתיכות הדגים וטוחנים 10 שניות/ מהירות 5.
  4. סוחטים היטב את פרוסות הלחם ומוסיפים לקערת התרמומיקס.
  5. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3. מעבירים את העיסה לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לרבע שעה במקרר.

מכינים את הבלילה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3. מעבירים את הבלילה לצלחת עמוקה.

מכינים את הקציצות:

  1. מרפדים את תבניות האפייה בנייר אפייה ומשמנים קלות את נייר האפייה.
  2. מחממים תנור לטמפרטור של 200 מעלות.
  3. מניחים את פירורי החם בצלחת עמוקה.
  4. לוקחים כף מתערובת הקציצות ויוצרים צורה של אצבע. טובלים את אצבעות הדג בבלילה, מנערים שאריות ומגלגלים בצלחת פירורי הפנקו.
  5. מניחים את האצבעות המצופות בתבנית האפייה ואופים 7-10 דקות עד שהאצבעות מקבלות גוון זהוב.
  6. מניחים בצלחת הגשה ומגישים חם בליווי פרוסות לימון טרי.

FEINTIP

זוהי מנה נהדרת לילדים.
שתפו את הילדים בהכנת המנה. הכינו ביחד גם רוטב שהילדים אוהבים כמו : קטשופ, רוטב אלף האיים, מיונז או טריאקי- כל אלה הולכים מצוין עם האצבעות דג.