אופן ההכנה:
- שוטפים היטב אורז ובורגול עד שהנוזלים שיוצאים מהם צלולים.
- מעבירים את הדגנים השטופים לסיר גדול וממלאים ב-1/2 3 ליטר מים.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה את הדגנים בבעבוע עדין עד שהדגנים מתפרקים (ניתן למעוך אותם בקלות בין שתי אצבעות).
- מסירים מהכיריים, מסננים מבעד למסננת צפופה המונחת מעל קערה רחבה, נעזרים במצקת על מנת ללחוץ ולסחוט את מירב הנוזלים מהעיסה. נפטרים מהמוצקים שבמסננת ושומרים על הנוזל. מתקבל נוזל סמיך מאד.
- משאירים את הנוזל בטמפרטורת החדר למשך שעתיים.
- מערבבים 250 מ”ל מים עם שמרים וסוכר ומוסיפים אל הנוזל. טוחנים היטב במעבד מזון לאיחוד החומרים, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך 20 שעות.
- לאחר שעברו 20 שעות מעבירים את הבלילה לקערת מעבד מזון, מוסיפים 2 כוסות סוכר וטוחנים לתערובת אחידה. בסיום שלב זה מעבירים את הבלילה לכוסות הגשה אישיות ומעבירים למקרר עד להגשה.
- מגישים קר בתוספת קינמון, חומוס קלוי קצוץ גס ופיסטוקים קלויים.